annonce

Du kan opleve kraftige prisstigninger på din fjernevarmeregning

Staten har besluttet sig for at fjerne et grundtilskud, som de hidtil har givet til kraftvarmeværker, og det betyder altså, at der er risiko for, at fjernvarmeregningen stiger med op til 50 %. Det er en bemærkelsesværdig prisstigning, som kan have stor betydning for fjernvarmekunderne.

Vi er snart i november måned, og efter en lang og varm sommer betyder det, at man skal til at begynde og tænke på at tænde for varmen igen. Rigtig mange danskere får deres fjernvarme fra landets mange små lokale kraftvarmeværker, og det betyder altså, at mange vil blive ramt af de kommende prisstigninger på fjernvarmeregningen allerede til januar i år 2019, når de skal til at varme huset op igen.

Hvor stor en prisstigning vil du opleve?

Afskaffelsen af tilskuddet har en stor betydning for den regning, som fjernvarmekunderne kan opleve, for det ikke blot et mindre beløb, som man skal hive op af pungen. Det er faktisk sådan, at hvis man i dag skal af med 10.000 kroner pr. husstand, vil man kunne se frem til en prisstigning på 4.000 kroner, så man når op et svimlende beløb på hele 14.000 kroner, hvis man er indehaver af et standardhus på 130 kvadratmeter, som bruger 18 megawatt timer. Det samme gør sig dermed også gældende, hvis man betaler 16.000 kroner nu, så stiger det beløb altså også til 20.000 kroner. 

I 2004 blev tilskuddet indført af den daværende regering, da det var påtænkt, at kraftvarmeværkerne skulle hjælpe til, når vindmøllerne stod stille på grund af manglende vind. På den måde ville danskerne stadig kunne få varme på de knap så aktive dage. Aftalen blev på daværende tidspunkt indført, da regeringen forventede, at prisen på el ville udkonkurrere varmepriserne - en prisændring, som altså ikke er sket. 

Prisstigningen er naturligvis noget, som har medført en hel del utilfredse kunder på trods af, at kraftvarmeværkerne ikke kan gøre noget problemet. Det er nemlig statens beslutning at fjerne tilskuddet, og det efterlader en masse danskere med store frustrationer, som kraftvarmeværkerne ikke kan håndtere. Regningen vil nemlig, uanset hvad, ende hos kunden.

Der er mulighed for at undgå større prisstigninger på varmeregningen

Som fjernvarmekunde med en prisstigning i sigte, er der heldigvis tiltag, som man selv kan benytte sig af, hvis man vil undgå en alt for stor prisstigning. Ved at isolere ens hjem på den bedst mulige måde, er det muligt at opnå store besparelser på regningen. Isoleringen over alt i huset betyder nemlig, at huset bedre kan holde på varmen, og så er der mindre grund til at bruge større beløb på den eksterne varme. Denne isolering kan eksempelvis ske ved brugen af papirisolering - altså papiruld, som både er effektiv, miljøvenligt, energirigtigt og allergivenligt. 
Du kan dermed med fordel få lavet et isoleringstjek på dit hus, så du kan se, hvor det er muligt at få klarlagt kuldebroer, så du ved, hvor henne du kan spare penge på din varmeregning. Ved at bruge penge på isolering her og nu, kan regningen være mindre på sigt. 
Prisstigningen på fjernvarmen i 2019 kan, ved hjælp af den korrekte isolering i huset, virke mindre skræmmende, og der er tilmed penge at hente hjem, da der kan spares på varmen. En effektiv isolering er vigtig for huset og dets beboere, hvis de ønsker en billigere løsning og et varmere hjem på samme tid, hvor også indeklimaet forbedres. 

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.