annonce

Flowudstyr er i rivende vækst

Det er ikke alle, der er bekendte med flowudstyr, og hvad de forskellige flowprodukter bruges til på daglig basis. Ikke desto mindre er de i stigende vækst, og det virker efterhånden til, at vi har brug for flere flowprodukter end nogensinde før.

Der er i særdeleshed brug for kvalitetsprodukter, da de forskellige brancher kræver et enormt dokumentationsbehov. Det er med til at sikre, at produkterne overholder alle krav og forventninger. Hvilke produkter er der så egentlig tale om? Det får du i denne artikel et indblik i.

Et indblik i flow

Til at starte med vil du blive præsenteret for et indblik ind i flow, der kan give dig en bedre forståelse for den store succes. Du vil først blive præsenteret for Ohmsk opvarmning, og det kan godt være lidt svært at gætte, hvad det helt præcist er ud fra navnet alene. Ohmsk opvarmning er en avanceret termisk behandling. Med denne behandling fungerer fødevarer som en elektrisk modstand, der opvarmes ved at leje elektricitet gennem det. Ohmsk opvarmning bruges til opvarmning af eksempelvis flydende fødevarer, som kan indeholde store partikler. Dette er eksempelvis supper, saucer eller gryderetter. Denne teknologi er fremragende til behandling af proteinholdige fødevarer som eksempelvis æg. Et flydende æg vil kunne opvarmes ohmisk lynhurtigt uden at koagulere.

Den farmaceutiske industri

Det helt specielle ved disse produkter er, at det normalt ikke er nogen produkter, du går og tænker over i hverdagen. Det er dog uden tvivl vigtige produkter, der sørger for, at andre virksomheder kan køre rundt. I den farmaceutiske industri er der også mange produkter, der er afgørende for, at vi kan få bestemte produkter ud i verden. Det er eksempelvis produkter som centrifugalpumpe, som er en effektiv løsning, hvis der eksempelvis skal transporteres store mængder væske, der typisk har lav viskositet. En centrifugalpumpe er en meget alsidig pumpe, der kan løse en lang række opgaver. Almindelig anvendelse af en centrifugalpumpe omfatter typisk både vand, forskellige former for olier, syrer og baser. Den bruger centrifugalkraften til at transportere væske ud fra et pumpekammer, og den anvender kun en meget begrænset mængde energi.

Proces- og kemisk industri

Rørvarmevekslere er også på toppen af listen af de mest solgte flowprodukter inden for den vækstgivende proces- og kemisk industri. Disse rørvarmevekslere bliver også ofte brugt i den farmaceutiske industri, da det er muligt at finde modeller, der imødekommer de omfattende regler, der er i den industri, når det kommer til de hygiejniske foranstaltninger. Rørvarmevekslere kan blandt bestå af korrugerede rør, der har en lille diameter inde i en ekstern kappe med plader for begge ender. Det smarte ved rørvarmevekslere er, at de går ind og fjerner risikoen for kontaminering mellem det sterile produkt og servicevæsken. Dette sker ved, at produktet flyder gennem de smalle rør, og servicevæsken vil flyde gennem den eksterne kappe.

Fødevareindustri

I fødevareindustrien er der også et stort behov for flowprodukter, og dette kan også ses, da der bliver solgt rigtig mange. Dette er eksempelvis butterflyventiler, forskellige rør og fittings samt andre pumper, der er med til at få hverdagen til at køre rundt i fødevareindustrien. Det er eksempelvis alflow.dk, der står for at sælge disse produkter til andre virksomheder. De står dog også for at sælge andet end de omtalte flowprodukter, som er så vigtige for de forskellige industrier. Der er nemlig også mange andre services, der er nødvendige for, at en industri som fødevareindustrien kan fungere. Eksempelvis er services som overfladebehandling vigtige for, at hygiejnen er i orden. Det er vigtigt, at der jævnligt bliver gjort noget ved overfladerne, som ofte består af stål eller rustfrit stål, der kræver en bestemt type behandling.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.