annonce

Flytning: Bygge nyt hus eller købe eksisterende?

Føler du, at det er på tide, at du og familien skal flytte i en anden bolig? Så er det naturligt, at I skal overveje, om I skal bygge selv eller overtage nøglen til et eksisterende hus.

Begge beslutninger har fordele og ulemper med sig, hvilket du bliver gjort opmærksom på i denne artikel.

Postnummerets betydning

I Danmark afhænger boligpriser i særdeleshed omkring, hvilket postnummer du gerne vil have din næste adresse i. Af denne grund er dette en vigtig faktor for, om det bedst kan betale sig at bygge nyt eller købe et eksisterende. Det første led i din proces vil derfor være, at du skal undersøge, hvordan boligpriserne er sat i den by, du gerne vil flytte til.

Vender du blikket mod attraktive adresser, kan huspriserne være tårnhøje, derfor vil køb samt renovering af dette hurtigt blive en dyrere løsning for dig i modsætning til at købe en byggegrund, som du derefter bygger hus på. I andre tilfælde kan byggegrunde være i så høj kurs, hvorfor de bliver dyrere at få fingre i. Her kan det endda være billigere at købe et gammelt hus, rive det ned og bygge et nyt på selvsamme grund.

Vær din egen lykkes smed

For de fleste er vores hjem en stor faktor for, om vi trives eller ej. Dette gør sig både gældende for børnefamilien, parret, singlen og pensionisterne. Af denne grund bliver det fortsat mere og mere attraktivt at bygge sit eget hjem op fra bunden, så man virkelig får lov til at være sin egen lykkes smed.

Med nybyggeri følger der en lang række fordele, som giver en helt unik tilfredsstillelse, ro og tryghed, der varer langt ud i fremtiden. Her får du mulighed for at indrette og designe efter dine ønsker og gode erfaringer, hvilket er grobunden for et drømmehus. Derudover tager du ofte del i et naboskab med andre nybyggere, så I får en solid fællesnævner, der kan være starten på et langt og godt naboskab.

Tag del i husets historie

Ligeså attraktivt det kan føles at bygge nyt hus og starte på en frisk, ligeså attraktivt kan et hus med årelang historie bag sig være. Når vi overtager nøglerne til et hus, som har været benyttet af andre beboere, vil vi ofte opleve, at huset indeholder liv og sjæl, selvom den tidligere interiør er væk.

Et køb af et eksisterende hus kan være bedre økonomisk fremfor nybyggeri, hvilket afhænger af husets stand, postnummer mv. Skal huset gennemgå en større renovering og energioptimering, bør du undersøge, om der ligger en stor skjult udgift, som venter på dig, når I overtager huset.

Når du søger svar på: Hvad koster det at bygge nyt hus , vil du opleve, at svarene er meget forskellige, hvilket kan være svært at forholde sig til. Af denne grund bør du opsøge en byggerådgiver som Selvbyg Support , der kan gør processen gennemskuelig og lettere at forholde sig til. Vælger du Selvbyg Support som din byggerådgiver, er du sikker på en fast kostpris. Med andre ord vil dit byggebudget blive overholdt, og besparelsen kan du bruge på møbler eller en hyggelig ferie med familien.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.