annonce

Forbrugeren vil have hurtigere og hurtigere internet

Som dansker er det svært ikke at være forbundet til internettet hele tiden.

Fra vi vågner om morgenen, til vi lægger os til at sove om aftenen, er vi stort set connected hele tiden – og uanset om vi er på arbejde, er ude med vennerne eller sammen med familien, er vi online i sociale sammenhænge eller i søgen efter information og viden uden selv at være helt klar over det.

Men i takt med at vores adfærdsmønstre bliver mere og mere afhængige af en online tilstedeværelse, stiller vi også højere og højere krav til den hastighed og kvalitet, der er i vores bredbåndsforbindelse. Og når vi vælger bredbånd og internetudbyder, er vi derfor utrolig opmærksomme på, hvor vi får den hurtigste service på markedet.

I artiklen her kigger vi ind i, hvordan man som forbruger sikrer sig den allerbedste løsning uden at skulle lade sig spise af med udbyderens egne udsagn. Læs med videre, og få værktøjerne til selv at vurdere, hvilken løsning der er bedst for dig.

Bedøm din internetudbyder med en konkret hastighedstest

Blandt landets mange data- og bredbåndsudbydere er man blevet opmærksom på, at forbrugeren i højere grad er blevet kræsen, når det kommer til kvaliteten af den internetforbindelse, man får. Og netop af den grund har man da også valgt, at man gerne vil være gennemsigtig på alle relevante parametre, hvad angår hastighed osv. Gennem en hastighedstest og speedtest kan man få indblik i virkeligheden – og med dette in mente kan man således træffe en kvalificeret beslutning om valg af internetudbyder.

For forbrugeren er det også en unik mulighed for at få overblik over, om man har langsomt internet, eller om man har den internethastighed, der er behov for. Rigtig mange internetudbydere tilbyder derfor også en hastighedstest, der samtidig fortæller, hvad der kan forventes af netop den hastighedsmåling, man får – og det er generelt med til, at man faktisk løbende kan tilpasse eller justere ud fra et kvalificeret datagrundlag.

Netop gennemsigtigheden har da også været et omdiskuteret emne i den offentlige debat, og hastighedstesten som resultat er da også en følge af, at man blandt andet har ønsket, at man med et produkt så uhåndgribeligt som internethastighed skal være gennemsigtig overfor forbrugeren. Her har blandt andet ombudsmanden været stor fortaler for de nyttige speedtests, og samlet set har det derfor også været en løsning, der over hele linjen er blevet modtaget ganske godt.

Hastighedsudbuddet bliver større og større

Som konsekvens af de mange gennemsigtige hastighedsmålinger og en konstant behovsafvejning er internethastigheden på de mange bredbåndsudbydere også blevet hurtigere. Rundt blandt teleudbyderne og leverandører af internet har man hævet hastigheden generelt, og i takt med forbrugernes øgede behov er det faktisk også en nødvendighed.

Har man tidligere været flittig bruger af diverse hastighedstests og speedtests, vil man da også kunne se en væsentlig ændring i udbuddet af internethastighed sammenholdt med den overordnede udvikling i branchen. Hurtigere internet er blevet billigere, og udviklingen har medført, at man som udbyder har hævet hastighedsgrænserne for sine standardløsninger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.