annonce

Fordele og ulemper ved køb af ny eller brugt bil

Der er ingen tvivl om, at købet af en bil er en stor beslutning.

En bil er en rigtig stor investering. Næst efter boligen, er det noget af det dyreste, som vi køber. Derfor er det også et rigtigt vigtigt køb, som derfor kræver nøje og grundig overvejelse. Med denne artikel prøver vi at hjælpe dig, når du skal overveje det næste bilkøb.

Fordele og ulemper ved den nye bil

Det siges, at der er omkring 2,5 millioner personbiler, der kører rundt på de danske landeveje. Dette kan kun betyde, at vi synes, at bilen er et rigtigt vigtigt køretøj. Når du køber en ny bil, så giver det sig selv, at alt i bilen er sprit nyt. Du skal derfor ikke bøvle med dårlig vedligeholdelse eller nok nærmere misligholdelse. Dette betyder, at motoren med stor sandsynlighed kører længere på literen end en brugt og slidt bil. Derfor er den grønne ejerafgift også mindre, og det samme er beløbet på den benzin eller diesel, som du køber måned for måned.

En ny bil er til gengæld dyrere. Dette betyder, at du har flere afdrag - dog er renterne ofte lavere på et lån til en ny bil, og det samme med forsikringen, da der er mere sikkerhed. Det betyder dog også, at værditabet er rigtigt stort, når du en dag vil sælge bilen igen. Når du køber en brugt bil, får du også det nyeste indenfor teknologien, hvilket også kan være en fordel, da det gør køreturen ikke blot nemmere men også mere behagelig.

En anden fordel ved en ny bil er, at du får mulighed for at købe en hybrid eller elbil, som der kommer flere og flere af på markedet. Med regeringens krav til grønne biler, er det en rigtig god mulighed for at komme dette i forkøbet.

Fordele og ulemper ved den brugte bil

Det siger næsten sig selv, at de brugte biler også er billigere biler. Dette betyder automatisk, at værditabet også er langt lavere. Dog kan det ofte også betyde, at bilen til gengæld også er dyrere, når det kommer til service, vedligeholdelse og reparationer. Reparationer som der ofte er mange af, jo ældre bilen bliver.

Desto ældre bilen er, desto højere biler den grønne ejerafgift ofte også, fordi benzin- eller dieselforbruget også stiger med alderen. Disse ekstra udgifter kan ofte også betyde, at forsikringer og lån også bliver dyrere. Det er derfor vigtigt, at undersøge den præcise alder og slid på bilen. Ofte siger man, at hvis bilen er to til tre år gammel, så er det stadig en god investering med lavt værditab, lave omkostninger på service og lavere grøn ejerafgift. I stedet siger man, at når bilen kommer over de seks år, så er det en dårlig investering. Dette er på grund af de høje udgifter til reparationer og vedligeholdelse, hvor det altså ikke længere kan betale sig på trods af bilens billige pris.

Det er dog klogt at have en brugt bil in mente i denne tid, hvor det bliver krævet mere og mere, at vi genbruger og benytter os af den cirkulære økonomi, i stedet for blot at købe nyt og smide væk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst