annonce

Forlæng levetiden på dine applikationsbatterier

Det er faktisk muligt at forlænge levetiden på dine batterier, hvis du blot følger disse råd.

Der er ingen tvivl om, at batterier er vigtige for os i vores dagligdag. I langt de fleste tilfælde er batterierne faktisk helt uundværlige, da vi møder dem et utal af gange dagligt i hverdagens gøren og laden.

De fleste tænker nok ikke over det; men en stor del af vital infrastruktur på veje, i offentlige bygninger, sundhedsvæsenet og meget mere, afhænger af driftsikre, genopladelige blybatterier.

Det sikrer, at lyskryds, hospitaler, alarmer, datacentre, gadebelysning mm. fra fortsat at fungere ved strømafbrydelser, afhænger de af at have et backup-system, der kører på genopladelige batterier, ofte i samspil med generatorer.

Vedligehold dine batterier

Der er naturligvis forskel på, om man er på jagt efter engangsbatterier eller genopladelige batterier, eftersom de besidder hver deres formål. Engangsbatterierne er oftest dem, man benytter sig af, når der blot er tale om ting såsom fjernbetjeningen eller lignende, hvor genopladelige batterier oftest benyttes til førnævnte applikationer.

Men der er faktisk meget, man selv kan gøre for at vedligeholde sine genopladelige batterier, samt tanker man kan gøre sig, inden man vælger at investere mange penge på nye batteriløsninger og batteripakker.

Hvad kan du selv gøre?

Hvilket batteri man skal vælge afhænger af flere faktorer. En ting man dog kan gøre klogt at tage med i sine overvejelser, er at vælge anerkendte mærker, der i årevis har været kendte som førende indenfor udvikling - her kan man ikke komme uden om Panasonic blybatterier. Panasonic har i årevis været verdens største batteriproducenter. Med deres mange års erfaring er de i dag en af de førende indenfor produktion af batterier og batteriudvikling.

Opbevaring, temperatur og meget andet har også en del at sige i forhold til batteriers levetid. Derudover er det også vigtigt, at batterierne ikke bliver overafladet, samt sørge for batterierne ikke står og selvaflader over længere tid. Dette kan gøres ved at have regelmæssige opladninger, hvis batterierne over længere tid står uden at være i brug aktivt.

Ved at sikre en god vedligeholdelse af batterier, kan man på længere sigt spare på udgifterne, da batterierne vil have længere levetid, og vil altså være med til at holde udgifterne nede på længere sigt. Det kan derfor være en god idé at gøre sig flere tanker om, hvilke krav der skal stilles til batterierne, inden et større indkøb foretages.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.