annonce

Forstå din elregning og spar penge

Har du nogensinde sat dig ind i, hvad det egentlig er, du betaler for, når du kigger på din elregning?

Eller sætter du den bare til automatisk betaling og glemmer alt om den? Her i denne artikel kan du blive klogere på din elregning, hvilket kan være med til, at du kan opnå store besparelser både på dit eget forbrug, men også i forhold til selve prisen på strømmen.

Ønsker du at forstå din elregning, og kunne du samtidig tænke dig at spare penge, så er du med andre ord kommet til det helt rette sted.

Bliv klogere på din elregning

Din elregning vil blandt andet bestå af et antal af kWh, du har brugt i den angivne periode samt en pris. kWh står for kilowatt-timer, og det er det, der beskriver, hvor meget strøm du har brugt i perioden. Det betyder, at hver eneste gang du bruger strøm, så bruger du kilowatt-timer, og det er disse, du betaler for.

Hvor mange kilowatt-timer bruger man i gennemsnit om året?

Der er opgørelser, der viser, at en almindelig gennemsnitlig dansker bruger omkring 1.600 kWh strøm i løbet af et år.

Hvad koster 1 kWh?

For at forstå hvor mange penge du bruger på strøm, er det væsentligt at få svar på spørgsmålet ”hvad koster 1 kWh?”. Prisen på 1 kWh bliver styret ud fra markedsprisen på den nordiske elbørs, og denne pris varierer ofte i forhold til udbud og efterspørgsel. Derfor er det svært at give en konkret pris, men du kan som udgangspunkt gå ud fra, at 1 kWh koster omkring 2 kr. Som nævnt kan denne variere, hvilket betyder, at prisen både kan være højere og lavere. Derudover afhænger prisen af, hvor du køber din el henne.

Spar penge på dit elforbrug

Hvis du godt kunne tænke dig at spare penge på dit elforbrug, så er der heldigvis rigtig gode muligheder for det. Først og fremmest kan du med fordel kigge nærmere på, hvad prisen på 1 kWh er i det elselskab, der leverer din strøm, og du kan efterfølgende undersøge, om du kan finde en billigere pris hos et andet selskab.

Derudover er der en række tiltag, som du selv kan gøre for på den måde at skære ned på dit strømforbrug og dermed spare penge. Her kan blandt andet nævnes:

•Sluk for strømmen på kontakten så de elektriske apparater ikke står på standby

•Invester i energivenlige el-apparater der bruger mindre strøm

•Tænd først for lyset om aftenen når mørket falder

•Husk altid at slukke for lyset når du tager af sted, og der ikke er andre hjemme

•Sluk altid for TV’et inden du falder i søvn

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.