annonce

Fraflytning: Sådan hjælper du bedst dig selv

Det er de fleste mennesker, som på et eller andet tidspunkt i deres liv vil blive udsat for flytninger, hvor der skal tages hensyn både til det nye sted man skal hen, samt at tingene skal være i orden det sted, hvor man flytter fra.

Dét at flytte fra et hus eller en lejlighed, som er lejet fremfor købt, er en proces i sig selv. Der er nemlig mange ting, der skal være styr på, i forbindelse med en fraflytning. Står du derfor i den situation, at du skal til at flytte ud af din nuværende bolig, så læs med videre for at blive klogere på, hvordan du bedst kan hjælpe dig selv gennem flytningen.

Få hjælp til de trælse opgaver

Når man skal flytte fra et lejemål, så er der mange ting, der skal være i orden og holdes styr på. Det handler derfor om, at man danner sig et overblik over de forskellige opgaver og giver dem videre, som man finder mest uoverskuelige.

Et eksempel på det kan være, at man får nogle udefra til at komme og male lejligheden eller huset. eller hus er nemlig en af de opgaver, som de fleste gerne vil slippe for, men som desværre også er en af de opgaver, der oftest bliver krævet, når man flytter fra en bolig.

En god løsning på det kan altså være, at man får et firma til at klare malerarbejdet for en. På den måde sparer man nemlig tid, som i stedet kan blive brugt på at få klaret nogle af de andre ting på listen, der skal klares, før man kan flytte ud.

Vær grundig i indflytningsrapporten

Lejeloven siger at et lejemåls tilstand skal være den samme, som da den blev overtaget, med undtagelse af ændringer forårsaget af almindeligt slid og ælde. Man kan derfor hjælpe sig selv rigtig godt ved at sørge for, at alle ting der er værd at få nævnt i forbindelse med lejemålet bliver skrevet ned i indflytningsrapporten.

Man har 14 dage fra det tidspunkt man overtager lejemålet til at få udfyldt indflytningsrapporten, og ønsker man at undgå uforudsete og måske endda urimelige udgifter, når man en dag flytter fra lejemålet igen, så kan det bedst muligt undgås ved at man sørger for at være grundig i indflytningsrapporten.

Vær også opmærksom på fraflytningsrapporten

En lignende ting, som kan være en stor hjælp i forbindelse med en fraflytning, er at man tager billeder af boligen, som man sørger for at vedhæfte i fraflytningsrapporten. På den måde har man nemlig beviser på, hvordan man efterlod lejligheden, og man undgår at udlejeren senere hen kræver at du skal betale for noget, som du ikke selv har været skyld i.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.