annonce

Giv boligen nyt liv med disse nemme tips

Boligen er et kært eje for mange danskere, og det er også her, hvor vi søger ro efter en lang arbejdsdag.

Men selvom boligen er højt værdsat af de fleste, kan den godt gå hen at blive en tam affære med tiden. Sker der ingen ændringer gennem årene, kan boligen synes livløs og kedelig.

Heldigvis er der mulighed for at foretage både store og små ændringer, der kan gøre hele forskellen. Vi giver dig derfor forskellige tips og tricks til at puste liv i boligen igen, så du kan nyde at være hjemme hver eneste dag.

Væggenes rolle

Vi kommer ikke uden om, at der ofte er et stort fokus på møblerne i din bolig. Men når det kommer til vores vægge, tænker man sjældent særligt meget over det, selvom disse er bærende elementer i enhver bolig. I Danmark er hvide vægge den klassiske standard, men det kan du nemt udfordre og derved skabe mere liv i boligen.

Først og fremmest kan du bryde med de store, hvide flader ved at male én eller flere vægge i et rum. Maler du flere vægge, kan dette være en god mulighed i eksempelvis soveværelset, især hvis du holder dig til en afdæmpet farve, der bringer ro til rummet. Maler du en enkelt væg i en kraftigere farve, kan det for eksempel fungere rigtigt godt i stuen, hvormed den farvede væg kan skabe en naturlig zoneinddeling.

Er du ikke så meget til de farvede vægge, kan du også vælge at opbygge din egen billedvæg. Hos Viola Brun finder du alt, hvad du skal bruge, så du kan komme godt i gang. Her er det vigtigt at have en idé om en sammensætning af billeder, inden du begynder at hænge dem op.

Omrokering af møbler

Selvom vægge og detaljer er vigtige i boligen, så er møblerne stadigvæk et afgørende element. Derfor kan du med fordel tage nogle af dine møbler op til overvejelse, hvor du blandt andet overvejer deres form, materiale og størrelse. Møbler kan nemlig være en hyppig årsag til, at boligen synes gammeldags og kedelig.

Derudover er der altid rig mulighed for at rykke rundt på møblerne. Her får du en næsten gratis løsning, der kan sørge for at give dig følelsen af en helt ny og inspirerende bolig ved at rykke rundt. Her kan du prøve at sammensætte møblerne på anden vis eller blot bytte rundt på deres placeringer.

Hav et øje for detaljen

Detaljer i boligen er samtidig også vigtige for, at du føler, at din bolig er både smuk og personlig. Her taler vi om alt fra personlige detaljer til tekstiler, farver og finurlige figurer. Særligt tekstilerne kan være et godt sted at starte, hvis du mangler en hyggelig stemning derhjemme. Tekstiler som gulvtæpper, puder og tæpper kan have en stor betydning for boligens samlede udtryk.

Derudover er det fejlagtigt at tro, at personlige genstande skal gemmes væk. Tværtimod er disse med til at skabe din helt egen bolig, hvor du for alvor kan føle dig hjemme. Et miks af gammelt og nyt er også et hyppigt anvendt trick, der kan gøre en verden til forskel.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.