annonce

Giv din facade en makeover – det skal du vide om facade farver og tag

Som boligejer har du sandsynligvis oplevet før eller siden, at noget skal have en opgradering.

Som boligejer har du sandsynligvis oplevet før eller siden, at noget skal have en opgradering. Det er i din bedste interesse, at din bolig fortsat holder sig flot, yndig og velholdt, da det for det første giver et godt indtryk og ser pænt ud.

Men også med henblik på senere at kunne sælge boligen videre, er det vigtigt, at du vedligeholder facaden på eksempelvis dit hus. I denne miniguide vil vi komme lidt ind på, hvad du kan gøre for at sikre, din facade og dit tag fortsat ser skinnende nyt ud, selvom det måske er mange år siden, du købte din bolig.

Blæsning og renovering af facade

Du kan male åh så meget på din facade med forskellige facade farver, men hvis ikke fundamentet er i orden, vil din boligs facade aldrig komme til at se rigtig ud. Trænger din bolig til at få renoveret facaden, skal du altså starte her.

Ud over at hjælpe markant på udseendet gør facaderenovering også noget for isoleringen og dermed indeklimaet i din bolig.

Mal facaden over, eller brug tegl

Er facaden overordnet i god stand, eller har du nyligt fået udført facaderenovering, kan du beslutte, om facaden skal males over med en eller flere facade farver.

En nyere og meget populær løsning til facaden er teglfacader eller lignende facadesystemer. Mange af de forskellige producenter af facadeløsninger tilbyder et stort udvalg af facade farver, så du kan finde noget, der passer til lige præcis din bolig. Det er især ved nybyggeri, det er populært med facadeløsninger i form af tegl, men også en ældre bolig kan nyde godt af lidt tegl.

Tjek op på dine tagrender og nedløbsrør

Du bør løbende tjekke op på din boligs tagrender og nedløbsrør. Er der problemer med en af de to, kan det nemlig gå ud over både facade og tag – herunder alt det hårde arbejde, du har lagt i at få facaden til at skinne.

Hvis ikke tagrenderne fungerer, som de bør, kan du risikere nedbrydning og frostsprængninger på malede, murede og pudsede facader. Står det helt galt til, kan det også gå ud over indervægge.

Køb naturskifer hos Komproment

Du kan købe kvalitets naturskifer hos Komproment i form af både facadetegl eller til tag. Komproment har i mere end 20 år arbejdet med tegl, skifer og beton for at levere god kvalitets service og produkter til danskerne. Hos Komproment kan du også købe facade farver.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.