annonce

Glasrør til erhverv og industri fra Mirit Glas

Glasrør benyttes meget til både erhverv og industri, og det er muligt at finde lige præcis den type glasrør, som er mest effektiv for netop dig.

Mirit Glas har et af de største og mest velassorterede lagre af glasrør til erhverv og industri, hvilket gør dem til storleverandører af blandt andet glasrør og glasstænger til laboratorier, industri og designvirksomheder. Og deres speciale i glas er derfor knyttet til levering til erhverv.

Det betyder, at der altid er mulighed for at finde netop den type af glasrør, som er mest relevante. Og der er mulighed for at vælge mellem forskellige størrelser og tykkelser, hvorfor leveringen altid er helt i top, uanset om der er tale om borosilikatglas eller resistent kvartsglas.

Hvad bruges glasrør til i erhvervsregi?

Når talen falder på glasrør til industri, vil der som regel være tale om borosilikatglas, mens det dog også nogle gange er relevant at bruge kvartsglas eller natronglas (almindeligt glas).

Borosilikatglas er en meget alsidig glastype, som kan anvendes til alt fra skueglas og laboratorieudstyr til belysningsglas og diverse industriartikler. Glasset har en meget lav udvidelseskoefficient, og det betyder, at glasset kan klare store temperaturforskelle.

Derfor er glasset særligt velegnet, hvis det skal installeres et sted, hvor det potentielt kan blive udsat for enten meget høje eller meget lave temperaturer. Samtidig har glastypen høj kemisk resistens, der gør det oplagt at bruge i forbindelse med aggressive kemikalier, hvilket kan være relevant i mange former for industri såsom i laboratorier, hvor glasrør anvendes i høj grad.

På hvilken måde kan borosilikatglas bearbejdes?

Borosilikatglas kan bearbejdes på en lang række måder, og herudover er det vigtigt at vide, at denne glastype ikke kan hærdes kemisk, fordi det har et lavt natriumindhold. Glasset kan derimod hærdes termisk, hvilket giver glasset en endnu højere resistens over for temperaturforskelle. Glasset får derudover større styrke og sikkerhed, hvis der skulle ske en brækage.

Borosilikatglas kan behandles på følgende måder:

– Facon, huller og hak

– Kantbearbejdning

– UV-limning

– Sandblæsning

– Maling

– Silketryk

– Laminering

– Bøjning

– Coatning

Borosilikatglas er resistent over for kemikalier og temperaturforskelle, og derfor anvendes glasset særligt til glasrør til erhverv og industri. Glasset anvendes dog også ofte til tekniske applikationer, og derfor findes det ofte i flere tykkelser og varianter end almindelige soda-limeglas.

Er du i tvivl om, hvilken type glas der passer til dit projekt, bør du altid kontakte en professionel fagmand, der kan hjælpe dig med at finde det rette glas.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst