annonce

Gode råd når du skal planlægge begravelse

Der er flere ting at holde styr på, når du skal planlægge en begravelse.

Når tiden kommer, og du skal planlægge en begravelse for en af dine nærmeste, er det vigtigt, at begravelse foregår optimalt, så familiemedlemmer og bekendte kan få sagt ordentligt farvel. Derfor er det vigtigt, at du gør dig en række overvejelser, når du f.eks. skal vælge bedemand.

I denne artikel får du en række gode råd, som kan gøre planlægningen mere overskuelig.

Vælg den rette bedemand

Når du skal vælge en bedemand, er det vigtigt, at du går efter kemien. Begravelsen er en vigtigt dag, hvor du skal tage afsked med et familiemedlem eller nær bekendt. Vælg derfor en bedemand, hvor du føler dig tryg og kemien er god.

Det er vigtigt, at du føler dig tryg ved den bedemand, der skal stå for begravelsen. Det giver nemlig dig og din familie de bedste betingelser for at sige ordentligt farvel til jeres kære. Hvis du ikke er tryg ved bedemanden, får du blot ekstra bekymringer frem mod en allerede trist dag. Derfor kan du med fordel tage kontakt til bedemanden over telefon, for at få et førstehåndsindtryk af ham/hende. Det er helt i orden at vælge en bedemand fra, hvis kemien ikke er der.

Anbefalinger fra bekendte

Når du skal vælge bedemand, kan du med fordel vælge en bedemand, som nogle af dine bekendte har talt godt om. Hvis de selv har benyttet sig af bedemanden, og de snakker positivt om ham/hende, så er dette ofte et godt sted at starte. I første omgang kan du med fordel blot ringe til bedemanden for at få et indtryk af ham/hende som person. Det er vigtigt at huske på, at bedemanden skal gøre dagen mere overskuelig og løfte en byrde fra dine skuldre - ikke omvendt.

Undersøg den afdødes sidste vilje

Det er vigtigt, at familien og bekendte kan sagt ordentligt farvel. Det er dog også vigtigt at leve op til forskellige ønsker, som den afdøde måtte have. Det kan dreje sig om ønsker til sange, blomster eller vedkommendes ønske om at blive kremeret eller begravet. Der kan være stor forskel på, hvilke ønsker forskellige personer har. Det er dog en god måde at ære den afdøde, og give dem et sidste farvel.

Leder du efter en bedemand, så finder du hos God Afsked en empatisk og kvalitetsbevidst bedemand, som giver dig de bedste betingelser for en god afsked med din nærmeste.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.