annonce

Gode råd til den gravide

En graviditet er nok det største, en kvinde kan opleve i livet.

At give livet til et lille menneske kan umuligt blive større. Selvom det er en stor ære og oplevelse, er en graviditet altså ikke altid en dans på røde roser. Derfor får du her 3 gode råd til din graviditet.

Det er helt normalt

Hvis det er første gang, at man er gravid, er der en masse ting, som der aldrig bliver snakket om. For det meste bliver der snakket om de gode og også de sjove stunder under graviditeten. Men de færreste snakker om hæmorider, svamp og øgede mængder af udflåd. Så hvis du oplever dette under din graviditet, så skal du ikke bekymre dig. Det er altså ganske normalt. Det kan i forvejen være skræmmende at være hjem for et lille levende væsen, men med alle generne oveni kan det blive endnu mere ubehageligt, specielt hvis man er bekymret og ikke har lyst til at snakke med andre om det. Det er jo ikke ligefrem det, man sidder og snakker om, når man snakker graviditet. Heldigvis kan man altid være åben og ærlig over for jordemoderen, hvis det generer alt for meget.

Forbered dig

Hvis det er første gang, at man er gravid, så aner man ikke, hvad der venter forude. Man ved ikke, hvor ondt det gør, hvilke slags fødsler der findes, og hvilken slags medicin man kan få, når man føder. Det kan være svært at navigere i det hele, da det i forvejen er en overvældende oplevelse. Når man er gravid, kan det være en fordel at have andre at snakke med. Heldigvis findes der forummer med gode råd, hvis du er gravid. Her er der opslag om alt mellem himmel og jord inden for graviditet, barn og fødsel. Et åbent sted, hvor man kan få hjælp til diverse ting og svar på ting, man er i tvivl om. Ved at læse om andres beretninger kan man bedre forberede sig på sin egen fødsel.

Slip for morgenkvalme

Intensiteten af morgenkvalme svinger utrolig meget fra kvinde til kvinde. Nogle oplever knap nok kvalmen, mens andre oplever den på 110% nærmest igennem hele fødslen. Der findes endnu ikke en mirakelkur, men man kan hjælpe sig selv og derved reducere kvalmen. Du skal altid sørge for at holde dit blodsukker stabilt. Du får kvalme, fordi dit blodsukker er faldet, samtidig med at din krop er fyldt med nye hormoner. Vitaminer er også vigtigt for din kost, da det kan hjælpe på kvalmen. Lyt til din krop og spis/drik ikke ting, som du bliver utilpas af. Ingefær, B12 og B6 vitaminer kan du med fordel spise under din graviditet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.