annonce

Gode råd til køb af brugt bil

Når man skal ud og købe en ny (brugt) bil, så er der selvfølgelig nogle ting, man skal holde øje med.

Det er ikke altid er nemt at se, om man gør sig et godt eller dårligt køb. Derfor har vi her samlet nogle gode råd til, når man skal ud og se på brugte biler. Heriblandt skal man se på sikkerhed, kvalitet af bilen, hvor langt den har kørt, og hvor langt den kan køre per kilometer. Men hvordan ved man, hvad der er hvad, og hvad der er godt og skidt?

Tjek hvor langt bilen har kørt

Noget af det, der er det mest afgørende for prisen på en brugt bil, er hvor langt, den førhen har kørt. Det er forskelligt fra bil til bil, hvor meget slid kilometerantallet har at gøre, så du kan derfor med fordel forhøre dig hos en forhandler eller undersøge på nettet, hvor meget, den pågældende bil du har i sigte, kan køre, før den ikke kan mere. Det er dog sjældent, at en brugtbilsforhandler vil tage en bil ind, der ikke kan holde året ud.

Tjek bilens sikkerhed og grøn ejerafgift

Da nogle brugte biler ikke er de allernyeste, er det en rigtig god idé at tjekke sikkerheden på den bil, du har for øje. Bilens sikkerhed hænger som regel sammen med årstallet, den var udgivet i, men dette er blot en pegefinger regel. Du kan med fordel tjekke op på sikkerheden af den bil, du gerne vil købe, enten ved at undersøge det på nettet eller forhøre dig hos en forhandler. Det samme gælder grøn ejerafgift. Her har skat dog en hjemmeside til at beregne den grønne ejerafgift på.

Diesel eller benzin?

Mange tror ikke, at dette har betydning, men det har det. Kører du lange ture og/eller mere end 15.000 kilometer om året, så skal du kigge på en diesel bil. En diesel bil holder ikke så godt til små og korte ture, og den skal gerne op i omdrejninger. Den har større moment, så du kommer let op og ned i fart uden evindelige gearskift.

Når du skal købe brugt bil, så sørg for at kigge på hvor mange kilometer, den kan køre på literen og vær sikker på, at dette stemmer overens med, hvad bilen skal bruges til, og om det passer ind i dit budget.

Køb altid hos en forhandler

Ved at købe en brugt bil hos en forhandler, er du sikret på mange områder, som du ikke ville være, hvis du købte privat. Hos de fleste forhandlere er du sikret en bil, der vil kunne holde i nogle år, da de sikrer bilens stand, inden de tager den ind.

Hos Langer Biler er du godt sikret med en brugt bil. De står altid til rådighed gennem hele processen med din brugte bil. Endvidere forhandler Langer Biler kun de bedste biler, de kan finde. De laver omhyggelige kvalitetstjek af bilerne og tilbyder også at sikre fabriksgarantien på den bil, du køber.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.