annonce

Gør hjemmet mere indbydende med smukke billeder på væggene

Selvom vi alle indretter os forskelligt, går de fleste af os efter nogenlunde det samme med vores indretning; den skal være unik, stilet og vise vores personlighed. Hvis dette lykkes, vil vi være i mål og tilfredse med vores hjem.

Der kan dog være lang vej til, at indretningen i vores hjem lever op til alle disse kriterier, og det kan være svært at finde ud af, hvordan du kan få både personlighed og æstetik til at gå op i en højere enhed. En ting, som dog næsten altid fungerer som et positivt bidrag til indretningen, er et smukt billede på væggen.

Find billeder, der passer til din stil

Når du skal vælge billeder til dit hjem, er det om at gå efter nogle, som du bliver i godt humør af at kigge på, og som du tænker, at du ikke kan blive træt af. Dette gælder både i forbindelse med billedets farver samt dets motiv.

Det kan for eksempel være, at du har en forkærlighed for billeder i kraftige farver, og at de desuden gerne må være abstrakte. Det kan dog også være, at du er vild med landskabsmalerier i afdæmpede farver, eller at du elsker sort/hvid-portrætter.

Uanset hvad du foretrækker, skal det være muligt at finde noget, der på flest mulige parametre lever op til dine ønsker.

Tænk over størrelsen

Én ting er at overveje, hvilken stil og farvetema dit billede skal have. En anden ting er at tage stilling til, hvor stort det skal være.

Det kan se utroligt flot ud med et kæmpestort billede i stuen, som kommer til at være blikfanget, som alles øjne falder på, når de træder ind i rummet.

På den anden side kan et mindre billede dog også være virkelig fint og mere beskedent, og det kan især fungere i køkkenet, i entréen eller i et andet mindre rum.

En flot fotovæg

Du kan med fordel overveje at lave en billedvæg med flere forskellige billeder, der tilsammen kommer til at udgøre en helhed. Her kan du selv vælge, om billederne skal være ensartede og i samme størrelse, eller om du gerne vil skabe mere liv og vælge billeder i forskellige størrelser og måske også forskellige stilarter.

Uanset hvad vil en fotovæg kunne bidrage til et personligt og unikt udtryk, idet det er dig, der har valgt og sammensat billederne på kryds og tværs.

Hvad med en plakat?

Hvis du synes, det er lidt voldsomt med et billede eller maleri på et lærred, er der heldigvis andre løsninger til udsmykning af dine vægge. Du kan nemlig i stedet vælge en plakat, som du kan sætte i en ramme. Dette er en simpel måde at indrette på, og du kan nemt skifte en plakat ud, hvis du skulle blive træt af den.

Derudover er plakater typisk billigere end billeder på lærred, og derfor kan det ses som et budgetvenligt alternativ.

Altid noget at kigge på

Den helt store fordel ved at have billeder på væggene frem for at lade væggene stå nøgne er, at du altid vil have noget at kigge på. Jo længere tid du har haft dit billede hængende, jo flere nye ting vil du opdage ved det, og dit syn på det vil sikkert udvikle sig med tiden.

Der vil også altid være noget at kigge på for dine gæster, og de vil med garanti føle, at hjemmet er både hyggeligere og mere indbydende, hvis der er noget flot på væggene.

Hvis du er klar til at finde et nyt billede til dine vægge, kan du dermed gå på udkig med det samme.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.