annonce

Grundlæggende onlinesikkerhed for hjemmearbejde i 2020

Konceptet med at arbejde hjemmefra er steget i popularitet i løbet af det sidste årti, og på grund af den nuværende COVID-19-pandemi er konceptet blevet en realitet for mange virksomheder, både store og små.

Og på trods af, at flere virksomheder har haft handleplaner på plads for, hvis noget som dette nogensinde skulle ske, så er jeg bekymret for de sikkerhedsproblemer, som nogle måske støder på. Når alt kommer til alt, kan det være svært at håndhæve god sikkerhed, når du ikke er der til at holde øje og føre tilsyn med ens medarbejderes handlinger.

Hvis du gerne vil undgå problemer, når du skal løse de forskellige sikkerhedsproblemer, så lad mig give dig et par tips til, hvordan du undgår risici både for dig selv og virksomheden. Helt bestemt gennemgår jeg 4 tips, der kan spare dig for en masse tid og penge.

Lær dine medarbejdere grundlæggende sikkerhed

Selvom det måske ikke er et typisk problem i et almindeligt kontormiljø, så er det ikke alle, som kender til de grundlæggende principper omkring sikkerhed. Har ville du nemlig også bedre kunne holde øje med, hvad en kollega eller medarbejder foretager sig. Men når alle nu arbejder hjemmefra, kan manglen på kendskab til sikkerhed gå hen og blive et stort problem.

For at undgå dette problem bør du holde flere kurser og seminarer, hvor du lærer dine medarbejdere om grundlæggende cybersikkerhed og adfærd på nettet. Det er sikkert ikke alle, der er vild med tanken om de mange kurser, men det kan meget vel være en nødvendighed.

Det er almen viden, at den største risiko for nogens sikkerhed er dem selv. Derfor er det yderst vigtigt at lære dine medarbejdere at passe på, når de arbejder, reducerer risikoen for, at de ødelægger eller ved et uheld giver en cyberkriminel adgang til følsomme eller fortrolige oplysninger.

Krypter dit Wi-Fi

Mange mennesker begår den fejl at aldrig kryptere deres Wi-Fi, og selvom dette ikke betyder noget for det almindelige husliv, betyder det noget, når man arbejder hjemmefra, hvor man håndterer fortrolige oplysninger over det samme, ubeskyttede netværk.

Heldigvis findes der nemme løsninger, der giver dig mulighed for at gøre dit netværk til et sikkert, krypteret hub, hvor den bedste løsning er en VPN, en forkortelse for virtuelt privat netværk .

Med en VPN er du i stand til at kryptere alle data, der kommer fra din enhed, hvilket betyder, at ingen - ikke din internetudbyder, ikke din regering, ikke dine naboer - er i stand til at opfange dine data.

Hvis du ofte behandler fortrolige oplysninger, skal du købe en VPN. Brug bare ikke en gratis VPN, fordi de er berygtede for at være angrebet af problemer.

Påtving stærke adgangskoder

Hvis dine medarbejdere bruger svage adgangskoder på alt, hvad de bruger, er det kun et spørgsmål om tid, før en hacker finder vej til deres konto. Heldigvis kan du forhindre dette ved at påtvinge, at medarbejdere kun kan oprette stærke adgangskoder .

Der er forholdsvis nemt at påtvinge stærke adgangskoder, Du kan fx få it-teamet til at ændre et par indstillinger i sikkerhedsinfrastrukturen. Du kan endda tage det skridtet videre ved at kræve, at adgangskoder skal have en bestemt længde, indeholde bestemte symboler og ændres inden for bestemte tidsintervaller.

Selvom nogen måske synes, det er irriterende, er det en af de bedste ting, som du kan gøre, for din virksomheds sikkerhed.

Hold dine enheder fysisk sikre

Ironisk nok er en del af onlinesikkerhed faktisk at beskytte dine fysiske enheder. Du vil blive overrasket over, hvor mange mennesker lader deres enheder stå rundt omkring deres hus eller kontor, uden de tænker videre over det.

Der kunne dog ske flere ting, og der skal kun en enkelt hændelse til (som fx indbrud), hvorefter enheden (og dermed alle dens oplysninger) bliver stjålet. Derfra kan man kun gisne om, hvad der kunne ske – men sandsynligvis ikke noget godt.

Med dette i tankerne skal du altid opfordrer dine medarbejde til at passe godt på deres enheder. Hvis du har muligheden for det, kan du lade dine medarbejdere til arbejdscomputere med hjem, da de på den måde har større tendens til at passe bedre på dem. Mange virksomheder vælger at gøre dette netop nu.

Konklusion

Der er rigtig mange fordele ved at arbejde hjemmefra, når man sammenligner med tempoet i det typiske kontormiljø, men det kommer ikke uden problemer, og sikkerheden er oftest den største hindring for mange virksomheder. Men så længe du tager visse forholdsregler og tager de råd, der er givet her, er du på vej til en vellykket politik om arbejde hjemmefra.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.