annonce

Guide: 5 gode råd til boligrenovering

Går du også med en drøm i maven om en ny udestue, et nyt køkken eller en helt ny tilbygning, som vil give mere plads til udfoldelse for familien?

Et mindre boligprojekt, som kan ændre det samlede indtryk af din bolig kan eksempelvis være udskiftning af vinduer eller en ny yderdør. Men før du går i gang med et større bygge- eller renoveringsprojekt er der en række overvejelser, som du skal gøre dig først. Her er en liste over 5 ting, der er vigtige at få styr på i forbindelse med boligrenovering.

1. Konkretisér jeres ønsker

Før du går i gang med et større eller mindre bygge- eller renoveringsprojekt, er det vigtigt at tage stilling til, hvad jeres ønsker til projektet er. Det lyder måske meget enkelt, men det er essentielt at få sat ord på både jeres ønsker og behov. Således vil jeres ønsker også være med til at definere og forme projektet, og det bliver i sidste ende afgørende for, om det færdige resultat er en succes - i jeres øjne.

Afstem jeres forventninger

Det er også vigtigt at sætte sig ned sammen og tale om jeres forventninger til byggeprojektet. Det kan eksempelvis være udseende, materialer og funktionen af det nye rum. en forventningsafstemning og en snak om ønsker til renoveringen kan dermed både hjælpe med at gøre det tydeligt for jer selv og andre, hvad I godt kunne tænke jer.

Det kan være en stor hjælp ved forventningsafstemningen, hvis I skelner mellem krav, ønsker og drømme. Dette vil gøre det lettere for jer at tage rationelle til- og fravalg, hvis budgettet tillader eller kræver det.

2. Skal du gøre det selv?

Hvem skal løse opgaven? Det har stor betydning for, hvad projektet kommer til at koste, hvor lang tid det kommer til at tage og hvor mange kræfter, I selv skal bruge på det.

De fleste tænker, at den billigste løsning er at gøre det selv, hvilket er rigtigt i de fleste tilfælde. Men hvis I kaster jer ud i renoveringsopgaver, der er for komplicerede, kan det resultere i et fejlslået projekt og i sidste ende en større regning. Derfor er det en god idé at overveje nøje, hvilke dele af renoveringen, I selv kan stå for, og hvilke dele I skal have hjælp til - før I går i gang.

3. Budgettet

Det er selvfølgelig en god idé at lægge sig fast på en budget fra starten. På den måde sættes der en ramme for projektet, der er med til at bestemme, hvilke materialer og leverandører, I skal vælge.

Det kan betale sig at bruge god tid på budgettet. Det er nemlig let at overse både små og store poster, som kan have betydning for budgettet i sidste ende. Herunder kommer det at indhente forskellige tilbud, før I sætter jer fast på en leverandør. Det kan være svært at gennemskue, om et tilbud dækker præcis over det, som du har bedt om. Derfor kan det være en god idé at tale med flere forskellige håndværkere og stil dem endelig spørgsmål, så I kan afklare eventuelle problemstillinger. Brug evt. Trustpilot til at tjekke de forskellige leverandører af vinduer.

4. Finansiering

I dag er det de færreste, der sparer op i mange år til renoveringer af deres hjem. Så hvor meget jeres projekt kommer til at koste, afhænger også af, hvordan det bliver finansieret.

Der findes mange gode lånemuligheder, som giver fleksibilitet og mulighed for at starte byggeprojektet med det samme. Derfor er det en god idé at afsætte tid til at undersøge de forskellige lånemuligheder, så I ender med et lån med en løbetid og rentesatser, som passer til jer.

5. Hold jer til planen

Som det sidste punkt, inden I går i gang med byggeprojektet, er at lave en plan for projektet. Det værste, der kan ske i forbindelse med et byggeprojekt, er forsinkelser. Derfor er det meget vigtigt, at I fra starten får lavet en realistisk plan for, hvordan projektet skal forløbe. Således er en god tidsplan med til at holde projektet på sporet og sikre, at I bliver færdige til tiden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.