annonce

Guide: Hvilken cykel skal du vælge?

Det kan være svært og uoverskueligt at blive klog på alle de forskellige cykeltyper, udtryk om cykler og cykeludstyr.

Mangler du en ny cykel, men er i tvivl om, hvilken du skal købe? Så læs med her og dan dig et overblik over mulighederne, så du kan finde ud af, hvilken cykel der er bedst for dig.

Hvilke behov skal cyklen dække?

Det er en god ide først at gøre sig nogle overvejelser om, hvad cyklen helt konkret skal bruges til. Er det en hverdagscykel, som skal bruges til minimal transport? Er det en pendlercykel, der skal bruges som dit primære transportmiddel? Er det en blanding? Eller er det en cykel til sport i din fritid? Der findes mange forskellige slags cykler. Nedenfor kan du læse om de forskellige typer, så du kan blive klogere på, hvilke behov din kommende cykel skal dække.

Cykeltyper

Den klassiske cykel er perfekt til kørsel i byen. Man sidder typisk oprejst på sadlen, har 3 eller 7 indvendige gear og en fodbremse. Cyklen er klassisk designet og er ofte udstyret med den pålidelige cykelkurv, som er super brugbar i hverdagen.

Citybiken er til de længere pendlerture. Citybikes er slidstærke og har flere end 3 gear, som nemlig er velegnet til bakker og længere distancer. Gearene fås både som indvendige og udvendige, alt efter hvor hurtig og let, du ønsker cyklen skal være. Citybikes har altså rigtig gode køreegenskaber.

Hybridcyklen er til dig, der både bruger cyklen til kørsel i byen, de daglige pendlerture og hurtig kørsel på landevejen eller i skoven. Med en hybridcykel får du faktisk det bedste fra begge verdener. Cyklen kombinerer nemlig gode terrænegenskaber med de gode køreegenskaber.

Mountainbiken er en solid cykel beregnet til kørsel i råt terræn. Cyklen har brede dæk med grove dækmønstre, lave gearinger, en solid ramme og et lige styr, som alt sammen muliggør at køre op ad meget stejle bakker.

Racercyklen er let og sporty. Den bruges typisk til sport i forbindelse med hurtig landevejscykling.

Cykeludstyr

Når du har fundet ud af, hvilken type cykel, som du godt kunne tænke dig, kan du med fordel også tænke over, om der er noget cykeludstyr til den, som du også har brug for. Det kan eksempelvis være, at det ville være en god ide med en god cykellås og en cykelhjelm, så du kan sikre både din cykel og dig selv. Der findes masser af forskelligt cykeludstyr. Du kan med fordel besøge den online cykelforhandler cykler.dk og undersøge det forskellige udstyr samt deres cykler. De har nemlig et bredt sortiment af kvalitetscykler til en billig pris.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.