annonce

Guide: Køb ny tablet online og spar penge

Hvis du overvejer at købe en ny tablet, så kan der være mange penge at spare ved at købe den online.

Umiddelbart kan det måske virke en smule uoverskueligt, for der er rigtig mange gode tablets på det danske marked. I denne nemme guide kan du dog finde hjælp til at finde og købe den helt rigtige tablet.

Derfor sparer du penge ved at handle online

Når du vælger at købe en tablet online i stedet i en forretning, får du markant flere forhandlere at vælge imellem. Mange af de store elektronikkæder i Danmark har både webshop og fysiske butikker, men der findes også mange elektronikforhandlere, som du kun kan finde online – for eksempel CineMagic.

Det er også en fordel at købe elektronik online, fordi du har nemmere ved at sammenligne priserne på tværs af forskellige forhandlere. Den mulighed har du ikke, når du står i en elektronikforretning, så her må du bare stole på, at sælgeren har ret, når du får at vide, at der er tale om et godt tilbud.

For nogen føles det udelukkende som en fordel at handle online, fordi man netop slipper for ivrige sælgere og selv kan træffe sine beslutninger i ro og mag. Det betyder dog også, at du selv skal gøre noget af forarbejdet til købet, og du skal selv finde den rette tablet.

Hav styr på dine behov

Der er mange forskellige tablets på det danske marked, og de fås også i mange forskellige prisklasser. Tablets kan bruges til mange forskellige formål, så det er vigtigt, at du finder en tablet, som passer til dine behov.

Først og fremmest skal du overveje, om det bare skal være en tablet til dig selv. Der er stor forskel på, om tabletten bare skal bruges af dig, eller om det bliver en familie-tablet.

Det kræver ikke specielt meget af en tablet, hvis du primært skal bruge den til at surfe på internettet, mens du bør gå efter en lidt bedre tablet, hvis den skal bruges til spil. Tablets kan også bruges til photoshop og andre krævende opgaver, og hvis du skal bruge en tablet til disse formål, så skal du gå efter én af de bedre modeller.

De forskellige styresystemer

Mange tænker primært på brands, når de skal købe tablet, men faktisk er styresystemet mere afgørende end brandet. Hvis du vælger at købe en tablet fra Apple, så får du naturligvis en tablet med iOS. Android er dog også et meget populære styresystem, mens Windows langsomt begynder at vinde mere plads på markedet.

iOS som styresystem

Det er efterhånden otte år siden, at Apple sendte sin første iPad på markedet. Det var ikke den første tablet, men den var til gengæld den første tablet, som for alvor blev et hit. I dag er iPads stadig ufatteligt populære, men der er også mange andre gode tablets at vælge imellem.

Hvis du vælger en iPad, får du samtidig iOS som styresystem. Det kan være en fordel, hvis du allerede har en iPhone, for så vil du automatisk få gratis adgang til alle de samme apps, som du har på din iPhone.

Android som styresystem

Android er ligesom iOS blevet et ufatteligt populært styresystem til tablets og smartphones. Android er udviklet af Google, og du får for eksempel Android som styresystem, hvis du køber Samsung tablets.

Med Android får du også Google Play, som giver dig adgang til et ufatteligt stort marked for forskellige apps.

Hvis du gerne vil have en tablet til hele familien, kan Android være et rigtigt godt valg. Android gør det generelt nemt at begrænse børns adgang til upassende indhold, og du kan blandt andet også give dine børn deres egen konto på tabletten.

Android giver dig masser af muligheder i forhold til at tilpasse styresystemet til dine behov. Til sammenligning er du mere fastlåst, hvis du vælger iOS.

Windows som styresystem

Windows er det styresystem, som du også finder på en PC. Det kan være en fordel at vælge en tablet med Windows som styresystem, hvis du gerne vil bruge den til arbejde. Windows vil nemlig give dig fuld mulighed for at bruge software fra Windows som for eksempel Microsoft Office.

I forhold til Windows er det vigtigt at være opmærksom på, at der er færre forskellige valgmuligheder i forhold til apps. Det er desuden heller ikke alle, som synes om, at styresystemet til tider kan føles som en blanding mellem et styresystem til en computer og en tablet.

Undersøg markedet grundigt

Når du vælger din nye tablet, skal du sørge for at undersøge markedet grundigt. Du kan med garanti finde aktuelle og gode tilbud på tablets, men du må ikke lade dig lokke for meget. Det er vigtigt, at du finder en tablet, som passer til dine behov.

Det er især vigtigt, at du vælger en tablet med den rette skærmstørrelse. Du kan for eksempel nemt ende med at fortryde det, hvis du vælger en tablet med en for lille skærm. Ligeledes er det også ærgerligt at vælge en tablet, hvor der er for lidt lagerplads.

Hvis du har svært ved at finde den rette tablet, kan det være en god idé at læse anmeldelser af de forskellige produkter. Her får du ærlige udtalelser fra tidligere kunder.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.