annonce

Guide: Sådan finde du den perfekte forlovelsering

Du har fundet dit livs store kærlighed og nu har du bestemt dig for at gå på knæ.

Men pludselig rammer det dig, at du faktisk ikke ved særligt meget om smykker, og i virkeligheden heller ikke særlig meget om din partners smag i forhold til smykker.

En ting er at fri, men i ethvert frieri er der ikke bare et men to ja’er på spil. For din partner siger ikke bare ja til dig, men også jo til forlovelsesringen. Selvom ja’et til dig naturligvis er det vigtigste, så gør det jo ikke noget at du også rammer plet med ringen.

Det kan være svært at hitte rundt i de mange forskellige designs, især hvis man gerne vil finde den perfekte forlovelsesring. Og findes der eksempelvis regler for forlovelsesringen, og hvad koster det overhovedet at købe en forlovelsesring?

Sådan sporer man sig ind på sin kommende bruds smag?

Det lettest er klart at kigge på sin partner, og hendes nuværende smykker. Disse kan fungere som pejlemærke for valg af forlovelsesring. Er hendes ringe eksempelvis enkle i sit udtryk, eller går hun ring hvis formsprog er grafisk og geometrisk?

Men også tøjstilen kan fortælle noget om hendes præferencer. Er hendes stil feminin, så vil hun ofte foretrække en forlovelsesring, hvor stenen er synlig, mens en mere sporty type ofte vil sætte pris på det mere minimalistiske design.

Få hjælp fra professionelle

Er du helt på bar bund, kan du besøge nogle af de mange dygtige guldsmede, som du finder landet over. Her kan du få fremvist forskellige designs, og på den måde lettere specificere, hvordan du ønsker, at ringen skal se ud. Skal forlovelsesringen eksempelvis have en enkeltstående sten eller flere sten langs side. Det kan være svært at svare på, før man har set mulighederne foran sig.

En ting er designet, men endnu vigtigere er farven, og det er ofte også det første, der bliver spurgt ind til. For er din partners ringe overvejende, rødguld, hvidguld, eller rosaguld? Man bør som oftest vælge en forlovelsesring i samme materiale som hendes nuværende smykker, da hun jo gerne skal gå med forlovelsesringen sammen med hendes andre smykker.

Er der regler for hvordan en forlovelsesring skal se ud?

Der er ingen regler for hvordan den perfekte forlovelsesring bør se ud. Det vigtigste er faktisk er ringen passer til din partner. Der selvfølgelig mere klassiske designs, som ringe med en centersten, eller en solitaire, hvor centerstenen omkranses af mindre små diamanter.

Med eller uden diamant?

Der er som sagt ingen regler, når det kommer til valg af forlovelsesringe. Alligevel ser man oftest af ringen har en eller flere sten. Diamanten symbolisere noget evigt.

Og hvad koster en forlovelsesring?

Mange har sikkert hørt om den uskrevne regel, at en forlovelsesring skal koste en månedsløn, men sådan behøver det slet ikke at være. Man bør dog altid forud have gjort sig tanker om et ca. budget, så man undgår at forelske sig i en ring, som man ikke har råd til.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.