annonce

Guide: Sådan opnår du en effektiv algebehandling og forebyggelse

Der er ikke noget som alger, der kan få et ellers velholdt og fint hus til at se uhumsk ud. Derfor er alger, og har altid været, en pestilens for danske boligejere.

Der findes et utal af forskellige husråd, når det kommer til bekæmpelse af alger. Nogle af dem er ineffektive, mens andre kan være decideret skadelige for dine fliser eller din facade. I denne guide giver vi dig en række tips til algebehandling fra et professionelt synspunkt. Vi forklarer, hvad algebehandling er, hvordan man forebygger algeangreb og hvilke du muligheder du har, hvis din bolig er blevet indtaget af de enerverende organismer. Læs med og lær, hvordan du får dit hus til at stå rent og skarpt gennem hele sommeren.

Sådan fungerer algebehandling

En af udfordringerne ved at bekæmpe alger i Danmark er, at alger trives godt i fugtige omgivelser. Vi kan ikke gøre ret meget for at kontrollere klimaet, men faktisk kan vi kontrollere algernes fugtige omgivelser på anden vis. Hos AlgeTeknik bruger vi et algebekæmpelsesmiddel, der hedder Algefri N. Midlet er Danmarks eneste godkendte algebekæmpelsesmiddel, og det udmærker sig ved ikke at forurene, da det hurtigt bliver nedbrudt efter brug.

Algefri N virker ved at trænge ind i algernes celler og nedbryde deres cellevægge. Når algernes cellevægge er blevet nedbrudt, mister algerne evnen til at holde på fugten. Derfor tørrer de ud og dør, og efter et stykke tid bliver de fjernet af regn og blæst. Vores teknik er enormt effektiv, og hvis der skulle opstå ny algevækst inden for fire uger efter vores algebehandling af dit tag, din facade eller dine fliser, så kommer vi igen og gentager behandlingen uden beregning.

Tag algerne i opløbet

Alger formerer sig eksplosivt. Derfor skal du sørge for at tage hånd om et eventuelt algeangreb, mens det stadig er i opløbet. Venter du for længe, står du pludseligt med et algeangreb, som er langt mere alvorligt end det først så ud til.

Det allerbedste, du kan gøre for din bolig, er at forebygge algeangreb. Det kan du eksempelvis gøre ved at beskære træer og høje buske, der kaster skygge på dit tag, din terrasse eller din facade. Skyggefulde omgivelser vil nemlig være fugtigere end overflader, der ligger i solen, og du kan være sikker på, at algerne grådigt vil kaste sig over enhver fugtig krog, der er på din grund.

Det kan vi tilbyde

I et klima som det danske kan det dog ikke undgås, at du før eller siden vil stifte bekendtskab med alger, og det er her, vi kommer ind i billedet. Afhængigt af algeangrebet omfang og af, hvor hurtigt behandlingen skal virke, tilbyder vi flere forskellige behandlinger.

Hvis du når at tage et algeangreb på fliser eller facade i opløbet, kan du ofte klare dig med en algebehandling, hvos vi sprøjter de ramte overflader med det algedræbende middel, der tørrer algerne ud. Dette er en effektiv behandling, men der vil gå lidt tid, inden du kan se det fulde resultat.

Hvis dine fliser er hårdere angrebet, eller hvis du vil se øjeblikkelige resultater, kan du få en flise- eller facaderens - eventuelt i kombination med en imprægnering. Vores metode er skånsom overfor fliserne, og efter en rensning vil de algeramte overflader fremstå fuldstændigt som nye.

Hvis du vil minimere risikoen for fremtidige angreb, kan du supplere din facade- eller fliserens med en imprægnering. Vores imprægneringsmiddel forsegler flisernes overflade, så der ikke kan trænge vand ind. Dette gør fliserne i stand til at modstå algeangreb langt ud i fremtiden. Vælger du at kombinere en imprægnering med vores årlige algebehandling, kan vi tilbyde helt op til 15 års garanti.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.