annonce

Guide: Sådan sikrer du dine dæk en lang levetid

At opbevare dæk korrekt er lidt af en kunst, især hvis du vil sikre dine dæk en så lang levetid som muligt.

Dæk har ikke godt af at blive stablet oven på hinanden af to grunde. For det første belaster vægten de nederste dæk, hvor vægten presser mod dækkenes skrøbelige sider. For det andet kan for høje dækstabler vælte med skade på dæk til følge. Det vidst du sikker godt.

Du ved nok også, hvad en dækreol er, og hvordan de giver dig mulighed for at opbevare dæk på skinner, dæk kan stå side og side på. Det er én af de mest udbredte måder at sikre dæk på.

Stil dæk i lufttæt indpakning på en dækreol

Vidste du imidlertid, at dæk har godt af at blive opbevaret lufttæt, da det forhindrer dækkets smøremiddel i at fordampe? Målet kan du opnå ved at lægge dækket i en plasticpose, som du klemmer luften ud af – eller at du for et bedre resultat suger luften bort med en støvsuger.

Opbevar dæk som kolonialvarer

Ikke at lægge dækket i varme eller direkte sollys er en anden ting, du kan gøre for at sikre det en længere levetid. Dels stiger lufttrykket på dækkene med temperaturen, dels river sollysets UV-stråler gummiet fra hinanden. Ligesom mad skal dæk opbevares mørkt, køligt og lufttæt.

Hold dæk væk fra elektriske apparater

Andre skjulte farer tæller elektriske apparater, der producerer ozon. Hvor ozon er godt oppe i atmosfæren, da det beskytter mod skadelig stråling fra solen, er det en farlig gas ikke blot for dæk, men også for mennesker. Helt almindelige husholdningsapparater, men selvfølgelig også større maskiner, kan danne ozon, der tærer på dæk og skader luftvejene hos mennesker.

Ikke at du skal være ræd for ozonen, for mindre udledninger tåles, men mange bække små…

Hold dækkene rene for lang levetid

Sørg i øvrigt for at holde dækkene rene, så et dæk altid er skyllet af med vand og sæbe og evt. børstet for at få indtørret skidt af. Specielt i de sjaskede vintermåneder samler dæk en masse snavs, der kan volde problemer for såvel dæk som dækreol, hvis det får lov at blive siddende.

Gør processen nem for dig selv ved kun at fokusere på at gøre ét dæk rent ad gangen. Hav en mikrofiberklud liggende til hurtigt at tørre dækket rent med. For så får du det bedste resultat.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.