annonce

Guide: Sådan vælger du den rigtige campingvogn

Ferie, ferie, ferie - det betyder bare noget helt andet, når man holder den i en campingvogn.

Destinationerne er uendelige, og du er altid sikret en soveplads i dit rullende hus, som du trofast kan have med rundt i Danmark eller Europa sommer efter sommer.

I denne artikel gennemgås gode råd til, hvordan du vælger den rigtige campingvogn, når du skal afsted på ferie.

Første skridt mod købet af din nye campingvogn

Det allerførste, du bør tage stilling til, er budgettet. Campingvogne er dyre, og det samme er det tilbehør, du eventuelt vælger at købe med, så derfor skal du først og fremmest lave et budget, inden du begynder at undersøge markedet.

Når du har fastlagt budgettet, kan du gå mere i dybden med, hvor stor campingvognen skal være, hvor mange sovepladser den skal have plads til og hvilket udstyr du har brug for inde i vognen.

Hvor mange sovepladser har I brug for?

Det er klart, du skal gøre dig overvejelser omkring, hvor mange sovepladser du har brug for i campingvognen. Hvis du rejser sammen med hele din familie, skal der naturligvis være plads til, at alle kan få en soveplads. Det behøver ikke at passe lige akkurat med antallet af personer, der må gerne være plads til flere, end I er i jeres familie - så er der plads til at invitere gæster med på turen.

Kan bilen trække jeres foretrukne campingvogn?

Alt efter hvilken bil, du ejer, afgør hvilken campingvogn, du kan trække. En tommelfingerregel er, at campingvognen højest må være 70 cm bredere end det køretøj, der skal trække den.

Et almindeligt B-kørekort, som rigtig mange kørende danskere har, tillader at køre en bil på op til 3500 kg, samt en anhængervægt på 750 kg - såfremt den bil, du kører, er godkendt til at køre med så stor en anhængervægt.

Det er altid en god ide, at få autoriseret vejledning fra en forhandler, inden du finder og køber en campingvogn til salg . De kender alt til udstyr, priser, størrelser og diverse regler og love omkring campingvognene på markedet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.