annonce

Har du brug for at andre kan handle på dine vegne?

Ved at oprette en fuldmagt, giver du andre mulighed for, at de kan agere på dine vegne, når du ikke selv har mulighed for det.

Du kender måske mest til fuldmagter i forbindelse med afhentning af post. Men du kan faktisk bruge fuldmagter i mange henseender - både som ung, voksen og ældre. Nogle gange kan det være praktisk og andre gange nødvendigt, at en anden person handler på dine vegne.

Hvad er en fuldmagt?

En fuldmagt er kort fortalt en skriftlig tilladelse om, at en anden må handle på vegne af personen, der giver tilladelsen. Fuldmagter kommer i mange former og afskygninger. For at være sikker på den juridiske gyldighed af din fuldmagt, bør du dog altid følge de formkrav, der stilles til fuldmagten. Opretter du en fuldmagt hos Legaldesk.dk, kan du være sikker på, at udformning og indhold er, som det skal være.

Har du brug for hjælp?

Hvis du oplever, at du har brug for assistance i dit privatliv, kan du bruge fuldmagten til din fordel. Afhængigt af, hvad du skal have hjælp til, kan du oprette en generalfuldmagt, en specialfuldmagt eller en fremtidsfuldmagt.

Forskellen på almindelige fuldmagter og fremtidsfuldmagter er helt kort, at fremtidsfuldmagter først træder i kraft, når og hvis det bliver aktuelt. Det er især en fordel, hvis uheldet skulle være ude, og man bliver ramt af en ulykke eller sygdom, hvor man herefter ikke er i stand til at give samtykke til fuldmagten. Det kan for eksempel være, hvis man bliver ramt af demens.

En almindelig fuldmagt træder derimod i kraft så snart, at dokumentet er underskrevet af personen, der giver fuldmagten. Hvis du har brug for, at en anden generelt varetager dine interesser, skal du lave en generalfuldmagt. Denne giver modtageren af fuldmagten lov til at handle på dine vegne i stort set alle henseender. Hvis du derimod blot ønsker hjælp til enkelte ting, eksempelvis hvis du skal sælge din bolig, men ikke kan overskue processen, kan du nøjes med en specialfuldmagt. I fuldmagten afgrænses det område, hvor modtageren af fuldmagten har lov til at handle på dine vegne.

Er du selvstændig erhvervsdrivende?

Hvis du driver en enkeltmandsvirksomhed med ansatte, kan det nogle gange være praktisk at give en fuldmagt til en eller flere af de ansatte. I en enkeltmandsvirksomhed er det udelukkende ejeren, der kan træffe beslutninger på vegne af virksomheden, og dette kan nogle gange skabe udfordringer. Er det noget, som du kan nikke genkendende til, kan du med fordel oprette en fuldmagt.

I disse tilfælde vil det typisk være aktuelt med en specialfuldmagt, hvor du giver en anden lov til at handle på dine vegne inden for et klart afgrænset område.

Sådan gør du

Når du skal oprette en fuldmagt, kan du nemt, hurtigt og sikkert gøre det online. Hos Legaldesk.dk tager det ikke mere end 15 minutter. Du opretter fuldmagten ved at udfylde en online formular, hvori du skal svare på en række spørgsmål. På baggrund af dine svar udarbejdes fuldmagten automatisk, og du modtager den straks efter gennemført betaling.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.