annonce

Har du den internetforbindelse, du drømmer om?

De fleste forbrugere vil nok svare, at de ønsker sig den bedst mulige internetforbindelse, hvis de blev spurgt, hvilken internetforbindelse de ønsker.

At finde den internetforbindelse der er den bedste for dig, kan dog være en udfordring. Her får du gode råd til, hvad du skal se efter, når du skal vælge en internetforbindelse.

Sponsoreret indhold

Det er ikke let at finde ud af, hvilken internetforbindelse man skal vælge til sit hjemmenetværk.

Hvis man interesserer sig for IT, og ved hvilke teknologier, som er de førende på markedet, har man selvfølgelig gode forudsætninger for at vælge den rigtige forbindelse.

Det er dog langt fra alle danske forbrugere som har det, og det kan derfor ofte være forvirrende at navigere rundt i de mange tilbud og forskellige internetforbindelser på markedet.

Vælg den rigtige type internetforbindelse

I Danmark får næsten alle internet gennem disse 3 typer af internetforbindelser:

• 4G-netværk (snart 5G)

• Traditionelt bredbånd via kobberkabler

• Fibernet via optiske kabler

4G-netværket er det, som du kender fra din smartphone, tablet og andre ”cellular devices”.

Det er et trådløst netværk, hvor internettet bliver sendt ud i luften via sendemaster, og dækker det meste af Danmark. Du kan få internet via 4G til dit hjemmenetværk ved at bruge en 4G-router.

Internet via 4G egner sig fint til at surfe på nettet og streame, men skal du game, up- eller downloade større filer eller har behov for en stabil forbindelse, så er det ikke sikkert, at 4G er den mest fordelagtige forbindelse for dig. Eksempelvis kan storm, høje bygninger eller andre enheder i nærheden forstyrre signalet.

Den mest almindelige internetforbindelse til dit hjemmenetværk er bredbånd via kobberkabler. Det er en god og ofte stabil forbindelse – dog med en række begrænsninger.

Disse begrænsninger er både i forhold til den maksimale internethastighed som er tilgængelig, men især hvordan ens enheder fungerer på hjemmenetværket. På en traditionel internetforbindelse via kobberkabler deler alle enheder på netværket nemlig den samme internethastighed – hvilket betyder, at jo flere enheder på netværket som skal bruge internettet, jo langsommere vil forbindelsen være for alle.

Ovenstående problemer oplever man ikke med fibernet. De optiske kabler som internettet her sendes igennem, transporterer nemlig data så hurtigt, at du udover langt højere internethastigheder heller ikke vil opleve de samme begrænsninger, når flere enheder på netværket skal bruge internettet samtidigt.

Det er dog ikke alle steder i Danmark at du endnu kan få fibernet. Det skyldes, at der skal lægges de nye optiske kabler, før man kan få fibernet i sit hjem. Fibernetværket bliver konstant udbygget, og vil med tiden dække det meste af Danmark.

En af de udbydere som tilbyder fibernet er Fibia. De har tilbyder adgang til det mest dækkende fibernetværk i Danmark, og der er derfor en god chance for, at du har mulighed for at få fibernet her igennem.

Vælg internetforbindelse efter dine behov

Noget af det vigtigste at nævne i forbindelse med at skulle vælge internetforbindelse er, at du skal huske at vælge ud fra dit forbrug.

Det er individuelt hvad ens behov er, og om du kan klare dig med et 4G-netværk, eller du skal have det bedste og hurtigste internet med fibernet, så afgør dit forbrug, hvad der er mest fordelagtigt for dig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.