annonce

Har du gevækster, du vil af med? Besøg en hudlæge

Vi behøver ikke være perfekte – men nogle uskønheder må vi godt være foruden. Fx dem, der er at finde i huden. Fjernelse af gevækster indebærer sjældent nogen omfattende operation, hvad end vi taler skin tag, gammelmandsvorter eller heksevorter. Faktisk kan rigtigt meget af det fjernes med laserbehandling, hvilket er godt nyt for dem, der ikke ønsker overdreven brug af skalpel på ansigtet.

Hudlæge <i>-</i>

Hudlæge -

Fjernelse af gevækster kan ofte være nødvendigt

Besøg siden her, hvis du ønsker at finde en behandler, der udover de nævnte gener også behandler bumser, akne-ar, karsprængninger og kolesterolpletter på øjenlåg. Måske tænker du på, om du nu også skal opsøge behandling, for går noget af det ikke over af sig selv? Nej, typisk ikke. Fx bliver ting som kolesterolpletter (der lidt ligner vabler) ikke bedre med tiden. De skal altså fjernes på en måde.

Kom hurtigere igennem din periode med akne

Bumser er derimod noget, der godt kan forsvinde af sig selv (eller som du selv kan prikke hul på), og det samme gælder akne. Problemet er, at akne uden behandling kan vare i flere år, før sygdommen går i sig selv. Her kan du hos en hudlæge få en behandlingsplan, der faktisk ikke kræver brug af laser, men hvor at der i stedet bruges bakteriedræbende lægemidler, medicinske peelinger samt lysterapi.

Heksevorter kan fjernes uden operationsar

I modsætning til kolesterolpletter, der er ret ulækre, og akne, som folk forventer er midlertidigt, er der nok en del folk, der forliger sig med at have heksevorter. For de er jo ikke opstået pludseligt, og medmindre de sidder på øjenlågene, er det nemt for dig og andre at vænne sig til dem. Men det er faktisk muligt at fjerne dem uden operationsar, når bare behandleren bruger en CO2-laser til jobbet.

CO2-laser er et effektivt redskab mod godartede gevækster

En CO2-laser er et af de mest effektive redskaber til fjernelse af gevækster, som hudlægen har til sin rådighed. Kort fortalt opvarmer laseren noget af huden, hvilket giver en opstrammende effekt, da vandmolekyler fordamper. I tiden efter behandlingen dannes nyt bindevæv. Nu er det dog ikke alle gevækster, der er godartede og kan fjernes med laser. Hudlægen skal undersøge heksevorten først.

Karsprængninger kan lukkes med laser

Karsprængninger kan du også behandle med laser, hvor målet er at lukke blodkar, der ses gennem huden. Hvis du har meget lys hud, er du særligt udsat for at få synlige karsprængninger. Måske har det ført til, at du ofte går i solarium for at få mørkere hud. Men forud for behandling skal din hud være så fri for pigmenter som muligt, da laseren i så fald har nemmere ved at trænge ned i huden.

Kom poser under øjnene til livs

Hvad så med poser under øjnene? De kan ikke just klassificeres som gevækster og regnes af mange for at være et almindeligt tegn på, at alderdommen er ved at sætte ind. Det er for så vidt også rigtigt nok i mange tilfælde. Men du behøver ikke ligne din alder. En dermatolog kan med en fraktioneret CO2-laser behandle meget specifikke dele af huden, og resultatet mærker du gradvist ugerne efter.

Ingen fastsatte krav om betænkningstid

Hvad med skin tags, altså godartede, men alligevel ufine bløde gevækster på huden? Dem kan du selvfølgelig også få fjernet med laser, og som ved andre gevækster kan de fjernes uden ar. Så du er altså ikke nødt til at bytte én uperfekthed for en anden. Men hvor hurtigt du få hudgener behandlet? Svaret er ret hurtigt, da der ikke er faste krav om betænkningstid ved behandling af hudsygdomme.

Forundersøgelsen er obligatorisk

Husk dog, at du ikke bare kan gå ind til en hudlæge og bestille en behandling med fx laser, før lægen har haft mulighed for at undersøge, om behandling giver mening i dit tilfælde. Så selvom du ved en hudlæge typisk kan blive behandlet ret hurtigt, skal en forundersøgelse alligevel finde sted før den egentlige behandling. Når dagen for behandlingen oprinder, skal du møde i klinikken uden makeup.

Som hovedregel er efterkontrol en selvfølge

Når du træffer beslutning om at blive behandlet af en hudlæge for at fjerne gevækster, tage hånd om karsprængninger eller poser under øjnene, skal du være indstillet på, at der er efterkontrol. For ved mange behandlinger, fx af poser under øjnene, så bliver effekten først for alvor tydelig i ugerne eller måske endda månederne efter behandlingen. Efterkontrollen kan afklare, om I nu er nået i mål.

Ofte er flere behandlinger nødvendige

Mange gener, der viser sig i huden, får du ikke bugt med ved blot en enkelt behandling. Ofte vil 2-3 behandlinger være nødvendige for at nå i bund med et problem, der viser sig i huden. Vær obs på det, når at du leder efter en hudlæge, for det kan godt blive en dyr fornøjelse at få fejlfri ansigtshud.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;