annonce

Har du styr på alt til skiferien?

Der er mange ting at holde styr på, når man skal på skiferie.

Skisæsonen er for alvor gået i gang, og mange danskere er i de næste par uger på vej afsted mod sne og afterski. Men der er dog nogle ting, der er gode at huske på, hvis du skal afsted. Hvis du allerede har været afsted, så læs alligevel med, for du kan med fordel tage nogle af rådene til dig, hvis du skal afsted igen senere på året eller næste år.

Er kroppen klar?

Hvert år får rigtig mange skiløbere skader, når de er afsted i bjergene, og dette er også selvom, at man har været på skiferie rigtig mange gange før. Skaden eller ulykken har derfor desværre mulighed for at ramme hvem som helst.

Det er derfor en rigtig god ide, at du sørger for at styrke din krops muskulatur og led. På den måde mindsker du chancerne for, at du skulle få skader, når du er afsted, hvilket er vigtigt, da skader på en skiferie ofte er rigtig alvorlige og kan hæmme en i lang tid.

Dog behøver du ikke stå i fitnesscenteret hver dag, man du skal bare huske at bruge din krop. Lav nogle styrkeøvelser og forbedre din kondition. Begge dele vil også være med til, at du kan løbe længere, uden at du bliver træt, når du er afsted. Du vil heller ikke opleve, at du bliver lige så øm, som hvis du ikke er vant til at bruge din krop.

Hvis din skiferie først er i påsken, så er det ikke for sent at komme i gang, og lidt træning er bedre end slet ingen træning. Der findes mange forskellige slags træning og en blanding af konditionstræning, balancetræning og styrketræning er rigtig godt til skiløbere.

Har du udstyret på plads?

Hvis du ikke har været på skiferie før, vil du opleve, at der er rigtig mange ting, som er gode at have med på ferien. Det skyldes, at når man er på ferie et sted, hvor man både skal holde sig aktiv og holde sig varm, så er det en god ide at pakke praktisk på en anden måde, end man måske er vant til. Inde på www.skiavisen.dk kan du læse meget mere om, hvordan du skal klæde dig på til årets skiferie.

En rigtig god ide er at have sine egne skistøvler, for man kan risikere, at støvlerne ikke passer, hvis man skal leje støvler hvert år, da de måske ikke ender med at kunne passe en. Det er bestemt ikke fordelagtigt at få smerter i fødderne grundet en forkert størrelse på ens støvler. Derfor er det en god ide at investere i egne støvler, inden man tager på ferie.

Derudover skal man også sørge for, at man har masser af varmt om komfortabelt tøj med. Dette gælder både skiundertøj og skistrømper men også noget rart tøj, som man kan hoppe i, når man er færdig med at stå på ski.

Derudover skal du selvfølgelig sørge for, at du har en varm hue med samt vanter, jakke og skibukser, som kan holde dig varm i løbet af dagen. Dette kan med fordel købes sidst på sæsonen, da man her vil kunne opnå store rabatter.

Har du en skiforsikring?

Hvis du endnu ikke har en rejseforsikring, er dette i hvert fald ekstremt vigtigt at få, inden du tager på skiferie. Dog er det vigtigt at huske på, at det ikke er alle former for ferier, der dækker skader.

Med en skiforsikring vil man kunne blive transporteret ordentligt hjem, hvis skaden er ud. Det er derfor rigtig vigtigt, at man sørger for at tegne en forsikring mod dette, da man ellers kan risikere, at man selv står for de høje transportomkostninger, der kan være, når man skal transporteres hjem fra en skiferie.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst