annonce

Har du styr på reglerne for firmajulegaver?

Driver du en virksomhed, er dine medarbejdere heldige, hvis du gerne vil forkæle dem med firmajulegaver.

Men hvordan er reglerne, når det kommer til firmajulegaver 2019? Det tager vi et kig på i denne artikel, så du kan blive godt klædt på til at begive dig på jagt efter den perfekte julegave til dine medarbejdere.

Hvor store firmajulegaver må du give?

Du må i realiteten selv bestemme hvilket beløb, du vil give dine medarbejdere julegaver for. Men vil du gerne undgå, at den enkelte medarbejder skal betale skat af sin gave, skal du holde julegaven til et maksimumbeløb på 640 kr. uden moms.

Og så skal du være opmærksom, hvis den enkelte medarbejder har fået andre firmagaver i løbet af året. Har der været et jubilæum, en rund fødselsdag eller andet, som har givet anledning til, at en medarbejder har fået en firmagave? Den samlede sum af firmagaver i løbet af året har nemlig betydning, når det kommer til skat.

Hvor meget må du give firmagaver for på et helt år?

Igen er svaret, at det styrer du selv. Men vil du gerne undgå, at firmagaverne skal beskattes, er der nogle grænser, som du skal holde dig indenfor. På et helt år må hver enkelt medarbejder få firmagaver for et maksimumbeløb på 960 kr. uden moms. Har du ikke givet andre gaver i løbet af året, kan du altså tillade dig at give dine medarbejdere en julegave til en værdi a 640 kr. uden moms, uden at skattefar går ind og blander sig.

Men er der for eksempel en medarbejder, der har haft 25-års jubilæum i virksomheden, som du har belønnet med en gave på 400 kr., så skal du tænke dig ekstra godt om. Så er der kun 560 kr. tilbage, til du når maksimumbeløbet på 960 kr., som gælder for hele kalenderåret. Og vil du gerne undgå, at medarbejderen skal betale skat af sin firmajulegave, er det altså den grænse, som du skal holde dig indenfor.

Det er den samlede sum af firmagaver på et år, der afgør, hvor meget der er tilbage til en skattefri julegave. Så du bør for dine medarbejderes skyld, sætte dig godt ind i reglerne for firmagaver. Vil du gerne vide mere om reglerne for firmajulegaver 2019? Så kan du læse mere på SKATs hjemmeside.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.