annonce

Har du symptomer på høretab? Find ud af det her

Det er ikke alle, der lægger mærke til deres høretab lige med det samme, og nogle gange er det andre der skal gøre én opmærksom på at man hører dårligt, ved eksempelvis at pointere at man hører meget højt fjernsyn eller musik. Her præsenteres nogle af de symptomer man kan opleve ved høretab.

Uanset årsagen for høretab, om det er genetisk eller om det skyldes alderdom, er det en stor omvæltning i dagligdagen. Vejen fra de første tegn på høretab og til at man anskaffer sig høreapparat kan være lang, da det ikke er alle der er klar over, hvilke symptomer man skal holde øje med. Denne artikel vil gennemgå nogle af de mest essentielle symptomer på høretab.

Hvor blev konsonanterne af?

Ét af de første symptomer, man kan opleve, er at man synes at andre mumler. Deres tale er utydelig, og måske er det svært at høre nogle konsonanter såsom f, k eller p. Her vil man måske opleve, at det er meget let at slå det hen som ingenting, da man jo “sagtens kan høre resten af konteksten,” men i længden er en større udfordring.

Derfra kan man opleve problemet i større og større omfang, og det kan blive direkte umuligt at følge med i samtaler på arbejdet, i skolen eller hjemme hos familien.

Høj volume på fjernsynet

Et yderligere symptom på høretab er, når familien eller omgangskredsen fremhæver, at du skruer meget højt op for fjernsynet. Det er, pudsigt nok, ikke noget man selv lægger mærke til før man ser fjernsynsprogrammer sammen med andre, og hvis de gentagne gange pointerer at lyden er høj, bør du søge til læge.

Gør overgangen til høreapparat ubesværet

Der er mange ting man skal lære, indtil man er fortrolig med det nye apparat, og det kan være svært hvis man først får anskaffet sig det forkerte høreapparat. Phonak høreapparater gør denne overgang meget nemmere, idet de har en særlig teknologi der, ved hjælp af ny teknologi, hjælper brugeren til en ubesværet overgang.

Få kyndig vejledning

Er du blevet grundigt undersøgt og vejledt af en erfaren fagperson, kan du af selvsamme høreklinik få phonak høreapparater , så du igen kan sætte lyd på tilværelsen på en moderne og bekvem måde.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.