annonce

Hav styr på alt det formelle

Nogle gange må man desværre indse, at et ægteskab ikke er holdbart, og så kan en skilsmisse være det næste skridt. Der spiller rigtig mange ting ind, og følelserne har formentlig fået frit løb igennem processen op til skilsmissen.

En skilsmisse er en relativt stor ting, der kan få indflydelse på rigtig meget. Der er mange papirer, der skal skrives under på, der skal måske styr på bodelingen, og så er det vigtigt, at der bliver sørget for, at der ikke pludselig er en af jer, der har noget i klemme. Selvom man kan tænke, at man selv kan sørge for alle disse ting, så kan det være gavnligt at have en med på sidelinjen, der har helt styr på alt det formelle ved en skilsmisse. En skilsmisseadvokat kender alt til jeres situation. Det betyder, at I slipper for at skulle holde styr på, om I nu også har fået underskrevet de rigtige dokumenter, og om I har alt det på skrift, der er nødvendigt. I stedet har I en, der er erfaren på området til at holde styr på den slags og få snakket igennem med jer, hvordan de næste skridt på vejen kan se ud, så der er helt styr på alt det praktiske.

Skilsmissens mange dele

Der er mange ting, der udgør en skilsmisse. Såfremt I har børn, der endnu ikke er fyldt 18 år, skal I gennemgå en refleksionsperiode, hvor I skal gøre op med jer selv, om skilsmissen skal gennemføres. Perioden er tre måneder lang. Her vil der blive lagt fokus på, hvordan jeres barn eller børn blive påvirkede af jeres skilsmisse, for der vil med al sandsynlighed være en form for reaktion, uanset hvor tydelig eller utydelig den måtte være. Det anbefales desuden, at man giver børnene muligheden for at snakke med en børnepsykolog i processen, så de kommer bedst muligt gennem det.

Bodelingen kan kræve meget og tage tid, og det er nødvendigt at blive enige om det hele. I har formentlig fælles minder med mange af jeres ting, og det kan være rigtigt svært at få fordelt boet, men det er en nødvendighed, man må gennem. Økonomien spiller også ind, og måske er der behov for, at huset skal sælges, og I begge finder nyt. Det er alt sammen ting, der skal tages stilling til. Det kan være nødvendigt at optage lån for at blive boende. Alt skal overvejes grundigt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.