annonce

Havde du heller ikke hørt om en kapok madras?

Det bedste, der kunne ske: vores gamle madras gik i stykker

Vi havde længe levet med en stor flænge i vores madras, som vi ikke kunne overskue at få gjort noget ved. Flængen blev senere til et hul og efter det, kunne man så mærke fjedrene og på det tidspunkt kunne vi ikke længere ignorere problemet med madrassen. Vi var tvunget til at finde en ny. Så fandt jeg pludselig noget, der hedder en kapok madras på siden GreenTown. Først troede jeg, at ordet ‘kapok’ i ‘kapok madras’ var et form for mærke, men mærket viste sig at være Cocoon, og kapok er så et materiale.

Hvorfor er en kapok madras bedre end andre madrasser?

Kapok viste sig at være et ret utroligt materiale, da jeg først læste om det - og et materiale, der viser sig at være yderst velegnet som fyld til en madras. En økologisk kapok madras og andre ting af kapok kommer fra kapoktræet, der kun blomstrer en gang hver femte til tiende år. Her kommer der så flere tusind frøkapsler med små naturfibre, der er selve kapokken, man eksempelvis fylder en kapok madras med. De her fibre er hule, hvilket betyder, at kapok er den letteste naturfiber i verden. Det betyder i sidste ende, at en kapok madras både er temperaturregulerende og fugttransporterende på grund af de meget lette fibre, hvilket er virkelig rare egenskaber ved en kapok madras.

Kapok madras til de varme nætter

Det er skønt med en kapok madras, der regulerer ens temperatur, når man som mig har det med at få det varmt om natten. Det er forfærdeligt at vågne op og føle sig helt ulækker af sved og så samtidig føle sig nødsaget til at skifte sengetøj, fordi man frygter at det vil lugte svedent. Derfor er det dog vigtigt, at man sammen med sin kapok madras har noget fugtabsorberende sengetøj også, da madrassen selvfølgelig ikke kan gøre hele arbejdet. Her kunne sengetøj af bambus være et bud, men der findes andre alternativer også.

En anden stor fordel ved en kapok madras og andre ting af kapok er, at det føles vildt lækkert og let. Det er ikke for ingenting at kapoktræet kaldes silkebomuldstræet, og det vil være tydeligt, hvis man tør prøve en økologisk kapok madras, som dem Cocoon laver.

Som slutnote vil jeg sige, at jeg også var skeptisk, da jeg første læste om kapok og kapok madrasser. Det har dog vist sig at være en af de bedste ulykker, der er sket, at vores gamle madras gik i stykker, fordi den betød, at jeg opdagede ikke alene kapok madrassen, men også kapok som materiale - og kapok har vist sig både at være et fascinerende træ at læse om, men også et fedt materiale til puder og madrasser.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.