annonce

Her er væggen, som kan bidrage til en højere omsætning.

Ja, den er god nok. Selvom det kan lyde skørt, så findes der en sandhed i det.

I dag har mange virksomheder valgt, at deres personale skal sidde i storrumskontorer. Dette er også ganske fint og store åbne kontorlokaler har bestemt sine fordele.

Storrumskontorer kan være med til at skabe et tættere sammenhold og en bedre faglig kommunikation blandt personalet. Fordi at medarbejderne ikke sidder bag hver deres lukkede dør, og kun ses ved kaffemaskinen, til frokost eller til interne møder, så er det nemmere at sparre på kryds og tværs i et åbent lokale.

Desværre er fordele typisk ledsaget af ulemper; i dette tilfælde høres det ofte, at ulemper ved storrumskontorer og åbne kontorfællesskaber er støj og koncentrationsbesvær hos medarbejderne.

Så. Hvad er løsningen på dette?

Lydisolerede foldevægge eller lydisolerede glasvægge

Lydisolerede foldevægge og lydisolerede glasvægge kan være med til at indramme det store kontor i mindre små arbejdsmiljøer.

En af de førende danske snedkervirksomheder på markedet inden for vægsystemer til erhvervsbyggeri er DEKO.

DEKO specialist i vægsystemer , er en snedker,- tømrer virksomhed der blandt andet levere speciallavede, lydisolerede og brandsikre glasvægge, skillevægge og systemvægge.

De nikker genkende til problematikken og mærker det ud fra en stor efterspørgsel - især når det kommer til indretning af kontor-, erhvervs- og institutionsbyggerier.

Danske virksomheder er vilde med store rum, der kan anvendes som åbne kontorlandskaber. Her findes typisk er godt lysindfald og der er overblik over hele forretningen - det er smart og moderne, men giver også en del larm og koncentrationsbesvær blandt medarbejderne, som tidligere skrevet i denne artikel.

I stedet for at vende tilbage til den ældre facon, hvor medarbejdere sidder inde i hver deres lille lukkede bobbel, så vælger mange virksomheder og ikke mindst udlejere af større kontorer (både til nye og eksisterende byggerier), at få opsat skillevægge eller foldevægge som er lydisolerede.

En mellemløsning med en rumdeler, giver fortsat en følelse af et storrumskontor, men skærmer fra støj fra den øvrige del af kontoret.

Hvordan hænger det sammen med en forhøjet omsætning?

Når der sidder mange mennesker samlet i ét stort åbent kontor, så kan det ikke undgås at en medarbejder høre sine kollegers telefoner der ringer, tastaturer der klikker og måske står Bente og Ulla og sladrer om chefen - sådan en samtale kan være svær, ikke at lytte med på.

En undersøgelse fra 2013, belyser af 60 procent føler sig generede af støj i åbne kontorlandskaber. Selvom der er forskel på, hvordan den enkelte medarbejder er i stand til at abstrahere for støjen, så er procentdelen høj.

For de medarbejdere, der ikke trives i støj vil forstyrrelserne omkring dem typisk gøre det svært at fokusere på den opgave som de er i gang med, hvilket sænker performancen. I værste tilfælde kommer medarbejdere der ikke arbejder godt, omringet af støj, bagud med arbejdet, og dette kan i værste fald udløse en følelse af stress eller medføre fejl.

Ved at tilbyde sine medarbejdere mere arbejdsro bag lydisolerede vægge, kan deres performance forbedres og netop bidrage til en højere omsætning, øget trivsel og glæde ved at gå på arbejde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.