annonce

Her får du tips til at indrette et teenageværelse

Når et barn går fra at være barn til at være teenager, ændrer mange ting sig. Bl.a. skal børneværelset ikke længere være fyldt med legetøj og andre ting, der hører barndommen til.

Hvis du har et barn, der er ved at blive teenager, ændrer hans/hendes interesser sig nok også, og dit barn vil få nogle andre behov til sit værelse. Hvis du skal indrette et teenageværelse, kan du her få nogle tips til, hvordan du bedst muligt gør det.

Skift børnesengen ud med en sovesofa

Når dit barn bliver teenager, bliver der i højere grad brug for, at han/hun kan sidde og hænge ud med side venner på sit værelse. Det handler ikke længere om at sidde nede på gulvet og lege. Derfor er det også en fordel at implementere nogle forskellige siddepladser på værelset. Det giver nemlig bedre mulighed for at sidde sammen og snakke. Nogen er heldige at have et så stort værelse, at der er plads til både en seng og et område med en sofa. Men hvis du har lidt færre kvadratmeter at gøre godt med, kan du i stedet gå efter et møbel, der har flere funktioner såsom en sovesofa med chaiselong. En sovesofa kan fungere som en seng om natten, men som en sofa om dagen, når vennerne er på besøg.

Når dit barn bliver teenager, vil han/hun også opleve en større trang til at have sit eget sted, hvor han/hun kan trække sig tilbage. En sovesofa kan give et langt mere gennemført og ”voksent” pift til et teenageværelse end en almindelig seng kan.

Skab hygge med lækre tekstiler

Hvad enten der er tale om et soveværelse, et børneværelse eller et teenageværelse, skal et værelse være et sted, hvor der er behageligt og hyggeligt at være. Det vigtigste når du indretter et teenageværelse er, at din teenager føler sig godt tilpas der. Du kan sørge for, at værelset bliver mere hyggeligt ved f.eks. at indrette med nogle lækre tekstiler. Det kan være pyntepuder i sovesofaen, en lækker plaid, nogle mørke gardiner, et tæppe på gulvet el.lign. Det er alt sammen noget, der er med til at give varme til rummet, hvilket gør det rart at være der.

Gør plads til hobbyer og interesser

Hvis din teenager skal føle sig hjemme og tilpas på sit nye værelse, skal der også være gjort plads til hans/hendes fritidsinteresser og hobbyer. Det er nemlig noget af det, der kan gøre et værelse mere personligt. Hvis du har en teenager, der er helt vild med et bestemt instrument, så gør plads til at kunne spille det. Eller hvis din teenager er vild med at tegne eller sy, så lav en plads, der er dedikeret til det. Det er i virkeligheden meget simpelt at skabe et både hyggeligt og personligt teenageværelse. En fordel er også altid at inddrage din teenager. Måske han/hun har nogle gode idéer eller specifikke ønsker til sit nye værelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.