annonce

Historien om de flyvende superbørn, Gymnastikgården og Lone Godbersen

De fleste har hørt om Flying Superkids, som efterhånden er blevet en både national og internationalt kendt gymnastikgruppe.

Det hele startede i Midtjylland, hvor Uwe Godbersen i 1967 startede et gymnastikhold for piger, som hurtigt voksede til 400. Hans tilgang til gymnastik var utraditionel, men blev hurtigt meget populær.

Uwe og hans hustru Lone Godbersen ønskede et sted, hvor de kunne træne deres gymnaster, og derfor købte de en nedlagt landejendom, der blev til Gymnastikgården, lige uden for Aarhus. Gymnastikgården blev læringsbasen for mange gymnaster i de følgende år, og herfra voksede de flyvende superbørn sig store.

Hvordan en lille gymnastikforening blev til verdenskendte Flying Superkids

Gymnastikforeningen er blevet i familien. Uwe og Lones sønner arbejder i dag også i foreningen. Uwe er gået på pension, men Lone træner stadig de dygtige gymnaster. Succes er ikke noget, du kommer sovende til. Først og fremmest kræver det lyst og målrettethed, men det kræver også en stor portion hårdt arbejde.

For hvem havde vidst, at et nyt og alternativt syn på gymnastikken ville blive til en verdenssucces? I hvert fald ikke Uwe og Lone Godbersen. De satsede, og det lykkedes, men ikke uden kæmpe udfordringer på vejen.

Du kan nok ikke gøre dem kunsten efter - men du kan gøre brug af mange af deres visioner og metoder i eget virke. Er du nysgerrig på, hvordan foreningen er blevet verdenskendt? Så holder den nuværende direktør foredrag om netop det.

Hvordan kommer international succes?

Der findes ikke en snorlige opskrift på succes, men vi kommer ikke udenom, at flid og professionalisme er to vigtige ingredienser. Uwe og Lone Godbersen har været dedikeret fra start. Vigtigst af alt har de formået at disciplinere og motivere gymnasterne, så de kan levere på de store verdensscener.

Lone Godbersen har årelang erfaring med træningen, og hun ved, hvordan gymnasterne skal håndteres. De er børn, og derfor skal de behandles på helt andre måder end voksne. De skal yde, og de skal have lov til at være børn. De skal også huske, at der er andet end gymnastikken.

Lone Godbersen har også altid været bevidst om, at forældrenes engagement er ligeså vigtigt som børnenes. I Flying Superkids hersker der en hel særlig fællesskabsånd, som er vigtig, hvis du skal opnå succes sammen. Ønsker du selv at opnå succes, kan du med fordel se på, hvordan familien Godbersen gør.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.