annonce

Hold håndhygiejnen sund

Det kan godt være, at du føler, at håndvasken er en tidskrævende faktor i hverdagen. Det gør dog mere gavn end skade.

Håndhygiejnen er ufattelig vigtig, når det kommer til at passe på din generelle sundhed. Nutiden byder især på opfordringer om at holde håndhygiejnen på det absolut højeste niveau.

Dine hænder rører mange forskellige overflader i løbet af en dag. Du giver hånd til folk, som du ikke kender, når du går til et hav af forskellige møder, og du lader hænderne røre på håndtag, der befinder sig i den store offentlighed.

Det kan derfor være yderst vigtigt at opbygge en håndhygiejne, der er sund. På den måde kan du undgå at dele uønskede bakterier med andre mennesker. Det er nemlig aldrig helt sikkert, at de bestræber sig efter samme hygiejneniveau som dig selv.

God håndhygiejne er vigtig

Det er vigtigt, at du formår at fjerne alle uønskede bakterier fra hånden, så du ikke risikere, at det ryger ind i kroppen. Det er her, at det kan blive en anelse farligt. Bakterierne kan være roden til, at du oplever med at få et dårligt helbred.

Det kan være et splitsekund, hvor du ikke får tænkt over hygiejnen. Husk derfor altid at vaske hænder, når der bare en lille risiko for, at du har rørt overflader, som andre også har. Husk for eksempel på:

-Bakterierne lever også på de elektroniske enhed

-Vask altid hænder, når du går ind i et nyt rum eller bevæger dig fra udendørs til indendørs

-Bliv hjemme, når du er syg

-Brug håndsprit

Der findes mange råd, der kan få dig til at huske håndhygiejnen. Det er for eksempel ikke nok, at du skylder hænderne under koldt vand. Der skal gerne nogle effektive og funktionelle redskaber til at opnå sund håndhygiejne.

Redskaber til at praktisere god håndhygiejne

Du kan indrette badeværelset, så det bliver nemmere at vaske hænderne. Du kan for eksempel inkorporere sæbedispenser og håndtørrer , der er automatiseret. På den måde bliver håndvask let som en leg. Der skal også et sæt håndklæder frem på knagerne, så hænderne kan blive helt tørre.

Der er rig mulighed for, at du kan have forskellige håndklæder hængende på badeværelset. Det ene kan være til fri afbenyttelse af dine gæster, mens du kan have dit eget. Det gør, at du får opdelt bakterierne, så du ved, at I ikke har krydset kontakt overflader.

Det er vigtigt at huske, at håndhygiejne kan kræve forskellige redskaber alt efter, hvor du opholder dig. Det er ikke det samme at vaske hænder derhjemme, som det er på specifikke arbejdspladser. Der er dog alt i alt behov for, at der er fokus på vaskning af hænder ofte.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.