annonce

Hop med på danskernes største havedrøm i 2019

I de seneste år har vi oplevet, hvordan haveinteressen er stødt stigende blandt danskerne, i takt med at vores forståelse for bæredygtighed og natur bliver mere udtalt.

Mange af os oplever en større forståelse for naturens dynamik. Græsplænerne i almindelige parcelhuskvarterer må se sig omlagt til blomsterenge og græsmarker, der skal imødekomme bier, insekter og sommerfugle, ligesom der bliver bygget insekthoteller til selvsamme indbyggere.

Vi inddrager vores haver som et ekstra rum. Som en forlængelse af vores hjem, hvor inde- og uderum smelter sammen. Og derfor bliver haven også tilsvarende indrettet med mere personlighed og kant, der imødekommer vores hjems værdier. Måske ønsker du et eskapistisk refugium med hængekøje og vildmarksbad? Eller måske en overdådig køkkenhave, så du kan prøve kræfter med selvforsyningens glæder? Eller måske skal haven være et tumleland for børnene med legehus, trampolin og sandkasse?

Et af de helt store haveprojekter de seneste år har for mange været drømmen om et orangeri, og mange udfolder sig kreativt i bedste gør-det-selv-stil med gamle vinduer og genbrugsmaterialer. Men selv hvis du ikke har hænderne skruet på til det, skal dine manglende evner ud i det håndværksmæssige ikke stå mellem dig og din drøm om et orangeri. For med over 50 års erfaring inden for drivhuse er Juliana Drivhuscenter stedet, hvor du kan få hjælp til at gøre din havedrøm til virkelighed.

Et orangeri – godt for dig og din planter

Et orangeri har mange funktioner. Du kan selvfølgelig bruge det til at dyrke blomster og grøntsager, der kræver lidt ekstra afskærmning. Men hvad med at sætte fine fletmøbler, puder og tekstiler derud, så du kan bruge det som et afslapningsrum, når der skal kobles af fra hverdagen. Der har næppe eksisteret smukkere omgivelser at læse en bog i.

Du kan også placere et havebord og stole i midten, så du kan nyde din morgenkaffe omgivet af planter eller invitere vennerne derud en tidlig forårsdag til pil-selv-rejer, kølig hvidvin og varmt brød.

Udover at være en herlig oase tilbyder et orangeri de perfekte forhold til at opmagasinere dine planter, der ikke tåler kulden, når frosten sætter ind. Lad dem i stedet overvintre i orangeriet, så du med ro i sjælen kan lukke ned for haven over vinteren. På den måde kan dine planter overleve sæson efter sæson, og du kan se frem til at se dem spire, når de første spæde solstråler rammer os i forårsmånederne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.