annonce

Husk at vedligeholde taget på dit hus

Som husejer følger der en masse vedligeholdelsespligter med, så dit hus ikke forfalder og mister værdi

Én af de pligter, du som husejer sikkert kender, er vedligeholdelse af dit tag, og den pligt kan afvikles på flere forskellige måder.

Undgå huller og vandskader

Når du skal sørge for vedligeholdelse af dit tag, gælder dette blandt andet tagrenden, afløbet og dine tagplader/tagsten.

Tagrenden og afløbet

Tagrenden hjælper med at aflede regnvandet, så det kommer fra taget og ned i afløbet. Hvis tagrenden er proppet, øger du risikoen for, at der kommer huller i tagrenden, eller også kan du risikere at vandet løber ind under taget og opløser materialerne i, og under, dit tag. Når du renser tagrenden, kan ud samtidig lige sørge for at få spulet afløbet grundigt, så du sikrer dig, at det heller ikke er tilstoppet.

Tagpladerne/tagstenene

Du bør holde øje med, om dine tagplader er knækkede eller løse, gerne 1-2 gange om året. Det er vigtigt, at få erstattet tagplader, der er i stykker eller nedblæste, da vind og vejr nemt kan gøre yderligere skade på dit hus, hvis ikke tagpladerne er der til at beskytte huset.

Træer i nærheden af dit tag

I forbindelse med, at du undersøger dit tag, kan du samtidig holde et skarpt øje med træer, eller andre vækster i nærheden af dit tag. Det er nemlig vigtigt at få trimmet grenene fra træerne, så de ikke rammer dine tagplader og eventuelt beskadiger dem under, eksempelvis, hård vind.

Algebehandling af dit tag

Én af de allervigtigste faktorer, der skal holdes øje med på dit tag, er alger. De fleste vælger at ringe efter et tagservice firma, når det er tid til, at algerne på taget skal bekæmpes, simpelthen fordi det er en ret omfattende process. Der skal fordeles et tykt lag af algerens på hele taget, og så vil den fulde virkning træde i kraft efter ca 3-4 måneder.

Du kan med fordel vælge at tegne et abonnement på algebehandling af tag , hvilket MB Tagrens & Tagservice forhandler. På den måde sikrer du en årlig algebehandling, så du ikke får fugt i dine tagplader, og dit tag altså får den rette vedligeholdelse.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden