annonce

Hvad bør du overveje, inden du køber nyt jagttøj?

Hvis du skal købe nyt jagttøj, så er der mange faktorer, der har betydning. Derfor er det ikke altid nemt valg at træffe.

Faktisk er der en del variabler, der skal inddrages i dine overvejelser, for at garanteret den korrekte beslutning. Heldigvis er det noget, du kan blive klogere på, ved at læse med herunder.

Dit jagttøj skal være camoufleret

Det er kun meget få jægere, der ikke vælger at købe en camoufleret udgave af deres jagttøj. Det er bestemt ikke uden grund, at de fleste vælger denne løsning. Når du går på jagt, så bør dit fokus være at blive så usynlig, som muligt. For at opnå dette, er du dog nødt til at købe camouflagetøj til dine jagtture.

På trods af, at du skal være relativt usynlig, så skal dine medjægere gerne kunne se dig. Derfor er der mange jægere, der vælger at købe et orange armbind. Det gør det betydeligt nemmere for dine medjægere at få øje på dig i buskadset. Hvad der er det rette valg, afhænger dog af, hvilken type jagt du skal gå på.

Dit tøj skal nemlig passe til anledningen. Hvis du skal på andejagt, er det fx ikke en god idé at have et orange bind på armen, eftersom både gæs og duer har nemt ved at spotte farven. Hvis du jager andet vildt, er det ikke et problem. I denne sammenhæng er det hovedsageligt din bevægelser, der skaber opmærksomhed.

Når du skal købe jagttøj, er det derfor en god idé at købe tøj, der har et camouflagemønster. Det fås i et bredt spektrum af forskellige mønstre og farver, hvilket du bl.a. kan se på Hunterspoint.dk, hvor du kan købe jagttøj fra Deerhunter. Når du køber jagttøj, er det dog vigtigt at holde fokus på, hvilken type jagt du går mest på.

Tænk i lag for at holde varmen

Det kan være koldt at gå på jagt i Danmark. Derfor er det vigtigt at have varmen med i dine overvejelser. Hvis du ønsker at sikre, at du kan holde varmen, når det bliver koldt, skal du dog ikke blot købe en tyk, tung jakke. I stedet skal du tænke i lag, da du dermed kan bruge den samme jakke i samtlige sæsoner i løbet af året.

Når du skal på jagt, er det derfor en god idé at have tre lag tøj på. Et inderlag, et mellemlag og yderlag (kaldes også for skallag). Hvis du begynder at have det for varmt, så kan du blot tage et lag af. Hvis du begynder at fryse, kan du tage et lag yderligere på. Det er den mest markante fordel ved at tænke i lag.

Skal du købe nyt tøj til alle lag, er det vigtigt, at du er klar på at investere en vis sum penge. Ift. jagttøj er der ofte en direkte sammenhæng mellem pris og kvalitet. Derfor er det også vigtigt, at du er villig til at betale for en kvalitet og funktion, der er i top. Er du ikke villig til at investere, så er det bedre at vente til du er.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.