annonce

Hvad er et advokatforbehold?

Et boligkøb er en stor ting. Personligt, fordi du bestemmer dig for et sted, der skal være dit næste hjem, og økonomisk, fordi der typisk er mange penge involveret i sådan et køb.

Hvis du ikke er advokat eller ejendomsmægler, er det ofte svært at forstå alle de juridiske regler og kontrakter, der er involveret.

Her er det en god idé at få advokatbistand, så du ikke skal stå med det alene. Du undgår at komme til at sige ja til noget, du ikke troede, eller snyde dig selv for nogle fordele i købet. En boligadvokat har dine interesser for øje, så du kan føle dig tryg i handlen fra start til slut.

Det, din boligadvokat skal hjælpe dig med, er et advokatforbehold. Kort sagt sikrer et advokatforbehold dig nogle rettigheder, hvis du skulle fortryde at have underskrevet kontrakten. Det giver dig mulighed for at komme ud af købsaftalen uden at betale noget for det.

Derfor bør du få et advokatforbehold

Overvejer du, om du kan spare dig et advokatsalær og klare handlen selv? Medmindre du selv arbejder inden for branchen, er det ikke en god idé. Der er mange klausuler og kringlede, juridiske formuleringer forbundet med en købskontrakt, og det er nemt at overse noget, som kunne have været en fordel for dig at vide.

En boligadvokat sørger for, at der er et advokatforbehold i din købskontrakt. Har du ikke et advokatforbehold, og vil du ud af en handel, gælder den lovbestemte fortrydelsesret. Denne fortrydelsesret bestemmer, at du skal betale sælgeren 1 % af købesummen inden for seks hverdage, hvis du vil ud af handlen.

Har din kontrakt et advokatforbehold, slipper du for at betale noget, hvis du fortryder aftalen inden for seks dage efter, du har skrevet under. Forbeholdet betyder derfor, at hvis din advokat ikke godkender kontrakten, er du ikke bundet af den, selvom du har skrevet under. Det samme kan også være tilfældet for sælgeren. Selvom du har skrevet under på kontrakten, og din advokat har godkendt den, kan sælger godt ændre mening og fortryde handlen uden konsekvenser.

Find den rigtige boligadvokat

Nu er du forhåbentlig overbevist om, at du har brug for en boligadvokat og et advokatforbehold i din købskontrakt. Nu skal du bare finde din advokat.

Du kan med fordel indhente tilbud på advokater fra forskellige firmaer, så du får et retvisende billede af priser og services. Det sparer dig for en masse tid og potentielt også en del penge, da der kan være stor forskel på, hvad de forskellige advokater tager i salær.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.