annonce

Hvad koster et nyt hus i det nordjyske?

Dét spørgsmål finder man desværre ikke ét konkret svar på.

Et hus kan koste fra 1 million og op til 50 millioner. Prisen afhænger helt og aldeles af beliggenhed, størrelse, materialer og meget mere. Der findes ikke desto mindre en række metoder til at snævre sig ind på prisen. Disse metoder vil du blive introduceret for i denne guide.

Beregn prisen på et nybyggeri

At beregne prisen på et nybyggeri er lettere sagt end gjort. Der findes nemlig ikke en simpel formular til beregningen af dette. Det gælder ikke desto mindre om at få styr på det økonomiske, når man skal bygge nyt.

Der er rigtig mange forskellige udgifter til et nybyggeri, hvilket du sandsynligvis allerede har erfaret, hvis du er gået i gang med at indhente priser fra forskellige leverandører. I din beregning skal du blandt andet medregne udgifter til følgende:

– Grundpris

– Haveanlæg

– Rådgivning

- Nedrivning (hvis nødvendigt)

– Opførsel / byggearbejde (den store udgiftspost)

– Diverse omkostninger (tilladelser, fundering, jordbundsundersøgelser m.v.)

… og eventuelt en håndfuld andre udgifter.

De fleste husker at medregne grundpris og opførsel, mens mindre, men betydelige, poster såsom rådgivning, haveanlæg og tilladelser ryger i glemmebogen. Det er kritisk, idet udgifterne til disse poster kan være ret store og derfor betydningsfulde.

Opsummeret er det vigtigt, at du husker at medregne alt inklusiv mindre poster.

Stor forskel på grundpriser i det nordjyske

En grund i det nordjyske kan helt naturligt variere meget i pris. Det handler som bekendt om beliggenhed, beliggenhed og beliggenhed.

Der er af gode grunde stor forskel på prisen på en grund, alt efter om man leder efter en grund i Aalborg eller Svenstrup. Af følgende grund er det svært at svare på, hvad en grund koster.

Foruden beliggenheden afhænger prisen af grundstørrelsen og en håndfuld andre faktorer. Du kan eventuelt sammenligne grundpriserne i forskellige nordjyske byer, hvis du er nysgerrig efter at vide, hvor man finder de billigste grunde i landsdelen. Faktum er, at der udbydes rigtig mange prisvenlige grunde i landets hyggeligste landsdel. Kig med fordel efter ledige grunde på nettet.

Hvor mange penge har du sat af til din drømmegrund? Dit budget vil helt naturligt have noget at sige i forhold til dine muligheder.

Typehus eller arkitekttegnet hus?

Nu skal du træffe et svært valg; skal din næste bolig være et typehus eller et arkitekttegnet hus? Det er i sandhed en svær beslutning. Der er jo fordele og ulemper ved begge løsninger.

Skal det være så billigt som muligt, så bør et typehus være at foretrække. Du bør dog ikke afskrive et arkitekttegnet hus med det samme. Du har trods alt mulighed for at få tegnet og bygget et 100 % unikt hus med udgangspunkt i dine præferencer. Du skal i den anledning have fat i et arkitektfirma, som typisk kan bistå med alt fra rådgivning og energimærkning til skræddersyede arkitekttegninger.

Du kan med god grund tage en uvildig rådgiver med på råd, hvis du har svært ved at træffe en beslutning. Endvidere kan det være en god idé at spørge venner og familie til råds. De kan formentlig byde ind med noget brugbart.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.