annonce

Hvad lægger arbejdsgivere vægt på i din ansøgning?

Er du ved at søge nyt job? Så har du måske allerede forsøgt at skrive en, vis ikke flere fantastiske ansøgning. Problemet er bare, at det samme gør alle de øvrige kandidater til jobbet.

En god ansøgning er nemlig uhyre vigtig, hvis du vil have jobbet. Derfor kan det måske også være meget rart at vide, hvad arbejdsgivere rent faktisk lægger vægt på, når de læser din ansøgning. På den måde kan du nemlig få en bedre idé om, hvad du skal fokusere på. Det er selvfølgelig ikke alle arbejdsgivere, der tænker ens, men her er nogle ideer til, hvad de fleste arbejdsgivere vil påskønne.

1. At ansøgningen ligner en rigtig ansøgning

Din ansøgning giver på mange måder plads til, at du kan vise dig på en mere personlig måde end i CV’et. Derfor vil nogle mennesker måske også fejlagtigt tro, at ansøgningen kan se ud, præcis som de vil. Der er måske nogle arbejdsgivere, der sætter pris på kreativ tænkning. De fleste vil dog foretrække, at din ansøgning ser ud som en almindelig ansøgning. På den måde kan de nemlig hurtigere komme igennem stakken af ansøgere og finde frem til de bedste. Tjek eventuelt efter med en ansøgning skabelon .

2. At ansøgningen er relevant for jobbeskrivelsen

Hvis du er jobsøgende, har du sikkert søgt mange jobs. Derfor er det også fristende at copy-paste for hurtigere at kunne sende noget afsted. Desværre er det ikke helt så enkelt. For din ansøgning skal nemlig være tilpasset lige netop det job, du er ved at søge. Derfor er du altså også nødt til at skrive én ansøgning for hvert enkelt job, du ønsker at søge. Kun sådan bliver ansøgningen relevant for den enkelte jobbeskrivelse.

3. At ansøgningen er godt skrevet

Du behøver måske ikke at være den dygtigste til retskrivning for at få et job som elektriker. Alligevel er det vigtigt, at din ansøgning er velskrevet. Det er der faktisk flere grunde til. For det første vil stavefejl fremstå uprofessionelle. Derfor skal du altid læse korrektur på det, du skriver. For det andet skal din ansøgning være nem at læse. Arbejdsgiveren skal helt enkelt kunne forstå, hvad du skriver, og ikke mindst hvad du mener. Det kan være svært at tjekke ens egen ansøgning for stavefejl og problemer med forståeligheden. Derfor er det ofte en god idé at få andre til at give feedback på din ansøgning, inden du sender den afsted til arbejdsgiveren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.