annonce

Hvilken af Thailands øer passer bedst til dig?

Der er et hav af forskellige øer omkring Thailand.

Der er altid en paradisø inden for rækkevidde i Thailand, og det kan være svært at vælge, hvilken man skal slå sig ned på. Skal det være den lille sand bunke med kokospalmer, der kan spadseres rundt på en time, og som man kender fra Lotto’s ”Tænk hvis du vandt”-reklamer? Eller skal det være den større kuperede ø med et frodigt junglelandskab og brusende vandfald, der er omgivet af et klart blåt hav? Vi stiller herunder skarpt på forskellen mellem nogle af de Thailandske øer eller Koh, som det hedder på thai, i nord, øst og vest, som du kan besøge, når du rejser til Thailand.

De frodige øer mod nord - Koh Chang og Koh Mak

Tæt på grænsen til Cambodia ligger Koh Chang, der er den næststørste ø i det Thailandske landskab. De første ord, der vil falde dig ind, når du nærmer dig, er frodig, grøn og tætbevokset. Den vilde natur ligger i stærk kontrast til øens strande, hvor White Sand Beach er den første strand, du vil møde, når du kommer i land med den gyngende færge. Her er masser af liv og et stort udbud af restauranter heriblandt vestlige genkendeligheder. På Klong Prao Beach er der større sandsynlighed for at finde en privat oase, mens den på kridhvide Lonely Beach står på feel good vibes og hippiestemning helt ud til fingerspidserne.

Kun omkring to timers sejltur fra Koh Chang ligger den lille, uspolerede ø, Koh Mak. Den er et sandt lille palme-paradis, da store dele af øen er dækket af palmeplantager. Modsat Koh Chang er turismen ikke udbredt på samme måde her, hvilket gør Koh Mak til et oplagt lille get away. Hop i badetøjet og find snorkelgearet frem for der gemmer sig et alsidigt dyreliv under havets overflade. Snorkel for eksempel over de sunkne elefantstatuer som i dag udgør et livligt hjem for fisk i alle regnbuens farver.

Aktiviteter og leben på øerne mod øst - Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao

I den sydlige del af Siambugten ligger der tre perler på stribe. Koh Samui, Koh Phangan og Koh Tao. Øerne er oplagte at kombinere på din rejse til Thailand, da de byder på tre forskellige ferieoplevelser.

Koh Samui er den største af øerne og også den mest udviklede og vestligt prægede. Du kan her finde alt fra markeder til shopping centre, fastfood restauranter og lokale gadekøkkener. De gyldne templer glimter i solen og står i smuk kontrast til de grønne kokospalmer og vandfald midt på øen. Mange betegner Koh Samui som den perfekte familiedestination og på grund af øens størrelse, bliver 14 dages ferie på Koh Samui ikke kedelig.

På den ene side af Koh Phangan finder du lysende neon-hjerter på turisternes kinder og dunkende rytmer i luften til ’Fullmoon Parties’. Imens breder roen sig på den anden side af øen, hvor du kan deltage i et madlavningskursus og blive klogere på det verdenskendte thailandske køkken. Hvis du bevæger dig længere mod nord, finder du hertil et sandt mekka for meditation og yoga.

Lilleputøen Koh Tao byder på et vaskeægte dykkereventyr. Du kan her se bunden på 10 meters dybde og opleve noget af verdens bedste dykning under havoverfladen. Du kan blandt andet være heldig at se både havskildpadder og revhajer. Koh Tao er en klippeø, og flere steder bor du i små hytter på klipperne med den mest betagende udsigt direkte til det skvulpende ocean.

Det stille ø-liv mod vest - Koh Lanta og Koh Lipe

Ikke langt fra Krabi finder du en af de største øer i det Thailandske landskab nemlig øen Koh Lanta. De lange, brede sandstrande er uforstyrrede, og du finder her blot blødt strandsand, et glimtende hav og en skinnende sol, så langt øjet rækker. De rolige og lavvandede havforhold gør derudover øen til den oplagte familiefavorit, hvilket også har gjort øen populær blandt mange europæere. Blomster, planter, palmer og træer danner ramme om øens nationalpark, hvor du også kan finde et rislende vandfald og hilse på øens legesyge aber. De lokale landsbyer har hverdags- og weekendmarkeder, hvor du kan smage på det lokale Thailand.

På grænsen mellem Thailand og Malaysia i det sydligste Thailand ligger der en lille uspoleret thailandsk perle ved navn Koh Lipe. Øen er kendt for at kunne give følelsen af at have alt tid i verden. Det rolige hav og de bløde puder på restauranternes terrasser kan få enhver ned i gear. Hængekøjen gynger i vinden, og det beskedne antal turister giver rejsende en unik og eksklusiv oplevelse, som mange ønsker, når de rejser til Thailand.

En enkelt ø eller måske et øhop?

De thailandske øer giver imponerende og mindeværdige oplevelser på hver dages måde. Heldigvis behøver du ikke at nøjes med kun én af øerne, når du besøger Thailand. Landet er nemlig oplagt til et øhop. Hos Yaneeda.com hjælper vi hellere end gerne med at sammensætte din drømmeferie til Thailands øer, uanset om det indebærer en enkelt ø eller et øhop på flere af Thailands perler.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.