annonce

Hvor kan man opleve nordlyset?

Nordlyset er nok det mest fascinerende naturfænomen, der findes. Man kan ikke lade være med at lade sig fortrylle, når det danser hen over himlen. Hos nogle kan det ligefrem bringe dybtfølte tårer frem. Ikke fordi man bliver trist af synet, men fordi det simpelthen er så smukt. Derfor rejser mange langt for at opleve dette uvirkelige fænomen. Heldigvis behøver vi danskere ikke at rejse den halve klode for at se det.

Nordlys <i>-</i>

Nordlys -

Island

Det første land, de fleste straks nok tænker på, er Island. Eller Grønland for den sags skyld. På Island føles det dog ekstra magisk, fordi landet i sig selv er eventyrligt. Det er som at træde ind i en drøm og når nordlyset så lige danser over himlen, som for at sætte den sidste prik over i’et, skubber det følelserne helt ud på tøjet. At stå der i kulden midt i et kulsort månelandskab kun oplyst at dette lys med sin elskede i hånden… Der er ikke noget mere romantisk. Det er, som om man får en anden forbindelse til hinanden og naturen. Det er noget helt specielt at se nordlys på Island.

De nordlige dele af Skandinavien

Udover at se nordlys på Island eller Grønland, så behøver man ikke tage flyveren. Det er mere en muligt at køre til for eksempel det nordlige Norge eller Sverige. Det tager ikke meget mere end en dag at nå derop. Tænk bare at kunne sætte sig ind i bilen velvidende om, at i morgen kan man se nordlys. Mere kræver det ikke.

Ikke nok med at det er tættere på end Island, så er det også billigere. Det gør det især muligt for dem, som gerne vil spare, men stadig ønsker at se denne lysets dans. Samtidig er der råd til at booke sig ind på et vandrehjem i nærheden. Og hvem ved, måske møder man et hvidt rensdyr.

Danmark

Det er sjældent, der sker. Men sådan som klimaet opfører sig, har det på det seneste været muligt at opleve nordlyset i Danmark. Vi er vant til at se flotte lyserøde og orange farver i himlen om aften, men når grønne toner pludselig begynder at blande sig, kigger man en ekstra gang. Det er dog ikke så tydeligt fra Danmark som længere nordpå, hvor det danser lige over hovedet på en.

Måske kommer nordlyset en dag så tæt på Danmark, at også vi kan stå i baghaven og kigge på dette smukke naturfænomen. Indtil videre er de nordligste lande nok det bedste sted at starte sin rejse ind i sindet med hjælp fra universets magi.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;