annonce

Hvordan får du varmet dit hjem op?

Artiklen har sponsoreret indhold.

Når vinteren nærmer sig, bliver vi nødt til at varme husene op. Murstenen bliver hurtigt kolde, hvis vi ikke får tændt op i radiatoren, pejsen eller hvad du bruger som varmekilde i dit hjem. Det er både vigtigt at tænde op, da det ellers kan blive fugtigt i hjemmet, hvilket kan forårsage skimmelsvamp, som de fleste husejere meget gerne vil undgå. Derudover er det bare dejligt med lidt varme, da man ellers skal ligge under dynen hele tiden.

Tænd op for brændeovnen

Der er mange, som har en brændeovn, der står et centralt sted i huset. Den er oftest placeret meget taktisk, så man i de fleste rum vil kunne mærke, at brændeovnen er tændt. Derudover er den også placeret således, at værelserne ikke er berørte af den, da der kan undslippe lidt røg fra den, hvilket ikke er så sundt at sove i.

Udover at skabe varme er brændeovnen også god til at skabe hygge. Der findes ikke noget hyggeligere end at tænde brændeovnen og se ind i flammerne, mens man hygger med familien eller med en god, spændende bog.

Har du en ældre bolig?

I ældre boliger vil du oftest kunne finde et oliefyr, som hjælper dig med at varme hjemmet op. Det er en smart løsning, hvis du ikke har mulighed for at få fjernvarme i det område, hvor du bor. Oliefyr er fra 60’erne, så hvis du bor i bolig, der er bygget deromkring, vil det ikke være unaturligt at have et oliefyr i kælderen. Et oliefyr fyrer på fyrolie, som sørger for, at der kommer varme i radiatorerne. Bestil fyringsolie i efteråret, så du er sikker på at have varme i hjemmet, når vinteren for alvor kommer i gang.

Eldreven radiator

Nogle hjem kører deres varme på strømmen, hvilket kan være en meget dyr fornøjelse. Har du en elradiator i dit helårshjem, kan det være en god idé at se på andre løsninger. Du kan for eksempel få installeret en pejs eller brændeovn, da du på den måde kan mindske dit forbrug og elregning en smule.

Hvis de eldrevne radiatorer er ude i sommerhuset, er det en helt anden snak. Du vil oftest ikke være i dit sommerhus om vinteren, i hvert fald ikke lige så meget, som du vil være derhjemme. Du bruger derfor ikke så meget strøm og varme i et sommerhus, som du vil komme til i dit hjem, da du der opvarmer huset dag og nat.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.