annonce

Hvordan kan fysioterapi hjælpe dig?

Fysioterapien har udviklet sig gennem mange år og kan være med til at hjælpe dig ud af dine fysiske problemer. Læs mere og bliver klogere her.

Hvordan kan fysioterapi hjælpe dig?

Fysioterapi har eksisteret i mange år og lader ikke til at blive en mindre del af menneskers behov for at løse de fysiske problemer.

Måske har du selv benyttet det i forbindelse med en skade, overbelastning eller søgen efter rådgivning? Eller også har du med vilje valgt det fra eller slet ikke haft behov for professionel hjælp.

Ligegyldigt hvad, kan fysioterapi være med til at løse nogle af de problematikker, du ikke selv kan se dig ud af.

Hvad er moderne fysioterapi?

Ligesom i de fleste andre fag udvikler fysioterapi sig også. Man bliver hele tiden klogere på teknik, viden, nye tiltag og mere.

Derfor har fysioterapien udviklet sig gennem årene til ikke kun at være en hjælp til at komme op på benene igen. Den råder også andre manuelle færdigheder, som kan finde fysiske sammenhænge i kroppen.

Moderne fysioterapi handler altså ikke kun om træningsterapi. Det handler i høj grad om at gøre dig som klient klogere på egen krop samt få vejledning og rådgivning.

Der er mange måder, du kan løse dine fysiske problemer på. Der findes osteopater, kiropraktorer og ikke mindst fysioterapeuter. Men hvad er forskellen på de tre?

Det kan du blive klogere på herunder.

Hvad er forskellen på fysioterapi, osteopati og kiropraktik?

1)Fysioterapi

En fysioterapeut er ekspert indenfor manuel terapi. Men det er alligevel den fagperson, der beskæftiger sig mindst med manuel terapi sammenlignet med en osteopat og kiropraktor.

Hos en fysioterapeut får du konsultation på briksen med henblik på diagnostik og behandling. Fysioterapeuten råder ligeledes over en stor viden og teori indenfor fysisk træning.

Bor du i Aalborg eller omegn? Så kan du læse mere her om en god fysioterapeut i Aalborg:

https://www.aarhusosteopati.dk/fysioterapeut-fysioterapi-aalborg.aspx

2)Osteopati

Ligesom de to andre nævnte faggrupper, er en osteopat også ekspert indenfor manuel terapi. En osteopat adskiller sig fra de to andre faggrupper ved at benytte blidere og mildere teknikker på led, organsystem og nervesystem.

Her kan du ikke blot få hjælp til ømme led og muskler. Ved en osteopat kan du også få behandling i forbindelse med mavesmerter, tinnitus, søvnproblemer, problemer med stofskiftet og meget andet.

Der findes næsten ikke begrænsninger for, hvad en osteopat har af redskaber til at hjælpe dig.

3)Kiropraktik

Kiropraktik adskiller sig fra de andre metoder. Her er fokus på at ‘knække’ patientens led – at frigøre leddene. Det foregår gennem manipulativ terapi.

Her kan du eksempelvis få behandling af ryg, nakke, knæ, skulder – ligesom ved en fysioterapeut eller en osteopat. Men her sker det gennem håndgreb, manipulation og mobilisering, som skal fjerne smerten og forbedre funktionen.

Døjer du med nogle af ovennævnte problemer – eller måske med nogle helt andre? Så kan du med fordel kontakte de forskellige faggrupper, få rådgivning og sparring og blive gjort klogere på, hvad du får mest ud af som klient.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.