annonce

Hvordan man finder den bedste opladerløsning til elbilen

Der er mange forskellige løsninger på markedet, når det kommer til opladning af elbilen, for eksempel hurtigladestandere og trådløs opladning, men også opladning via en almindelig ladestander eller via en stikkontakt derhjemme. Men hvilken løsning passer bedst til en?

Oplader til elbil <i>-</i>

Oplader til elbil -

Det afhænger helt og holdent af, hvor meget man bruger sin elbil, og man kan sammenligne de forskellige muligheder på https://tjeklader.dk/.

Skal man eje eller leje en ladestander?

Man kan enten vælge at eje en ladestander, eller leje den igennem et abonnement. Der er fordele og ulemper ved begge dele.
Vælger man at eje en ladestander, er man ikke bundet til et bestemt selskab og kan bruge så meget strøm, som man har lyst til. Man skal dog betale, hvis man har brug for vedligehold af standeren.
Vælger man derimod at leje en ladestander igennem et abonnement. Her betaler man et månedligt gebyr for en forudbestemt mængde strøm, men det kan også være ubegrænset. Man betaler desuden et gebyr til virksomheden, der gør, at man kan få service på ladestanderen uden ekstra omkostninger, hvis man har brug for det.

Er der behov for et abonnement på ladestanderen?

En af de helt store spørgsmål er, om man har brug for et abonnement på sin ladestander. Hvis man vælger at leje sin stander, er der ikke andre muligheder, men man har eksempelvis mulighed for at tilkøbe en serviceabonnement til sin ejede ladestander, så man kan få løbende vedligehold af den. En fordel ved de fleste abonnementer er, at man samtidig har mulighed for at bruge udbyderens offentlige ladestandere også, så man ikke behøver bekymre sig om ekstra udgifter, når man er på farten. Men man skal naturligvis være indstillet på at skulle betale et fast månedligt beløb for at have adgang til abonnementets ydelser.

Bør man abonnere på offentlige ladestandere også?

Hvis man kører meget i sin elbil, eller skal køre rigtig langt, kommer man ikke uden om, at man skal oplade sin bil ved en offentlig ladestander. Her kan det være en fordel, hvis man har et abonnement, der giver mulighed for at bruge offentlige ladestandere, så man ikke behøver at tænke over de ekstra omkostninger. Men det giver naturligvis kun mening, hvis man ofte kører langt, da det ikke kan betale sig, hvis man eksempelvis kun gør brug af offentlige ladestandere nogle på gange om året.

Det er vigtigt, at man finder den bedste løsning for ens kørselsvaner. Man har ofte de samme muligheder uanset om man ejer eller lejer en ladestander, men der kan dog være økonomiske forskelle, som kan være afgørende i hverdagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden


;