annonce

Hvordan skriver man et godt CV?

Det kan være rigtig svært at skrive et godt CV. Men uanset om du er nyuddannet eller har været på arbejdsmarkedet i mange år, så er dit CV afgørende for om du bliver indkaldt til en jobsamtale.

CV’et er nemlig det første som virksomheder kigger på, når de skal finde den rette kandidat til jobbet. Da en virksomhed kan modtage over hundrede ansøgninger til et jobopslag nøjes de fleste med at skimme CV’et. Derfor er det meget vigtigt, at du skriver kort og klart, og opstiller CV’et på en enkel måde, så personen, der screener dit CV kan få et hurtigt overblik. Det er en kunst at skrive et CV, der får dig til at skille dig ud fra mængden, men det må endelig ikke skræmme dig. Her i artiklen vil du kunne finde inspiration, eksempler på CV skabeloner og gode råd til, hvordan du selv kan lave dit CV.

Hvad er et CV

Først og fremmest er det vigtigt at kunne kende forskel på en ansøgning og et CV. Når du søger et job skal du vedlægge begge dele, men der er stor forskel på hvad en ansøgning og et CV skal indeholde. CV er en forkortelse for det latinske udtryk Curriculum Vitae, der på dansk betyder livsforløb. I et CV skal arbejdsgiveren altså hurtigt kunne få et overblik over din uddannelsesmæssige baggrund og din erhvervserfaring.

Gør det læsevenligt

For overblikkets skyld er det ofte en god ide at opstille det i kronologisk rækkefølge. På den måde kan den person, der screener ansøgernes CV hurtigt danne sig et overblik over potentielle kandidater til stillingen. Foruden din uddannelsesmæssige baggrund og din erfaring på arbejdsmarkedet, er det vigtigt, at du skriver om dine kompetencer. Hvilke kompetencer har du eksempelvis fået i løbet af din uddannelse? Her er det naturligvis relevant at fremhæve de kompetencer, som matcher jobbeskrivelsen. Dernæst er det selvfølgelig vigtigt, at du tilføjer dine kontaktoplysninger, så de kan få fat i dig, hvis de ønsker at gå videre med dig. Der er også rigtig mange, der tilføjer en kort tekst om dem selv, og hvad de laver i deres fritid. Det kan være en fordel, fordi det giver arbejdsgiveren en fornemmelse af hvem du er, og på den måde vil du være nemmere at huske i et kæmpe stort felt af ansøgere.

Hold det kort

Da dit CV sandsynligvis kun bliver skimmet i 10-15 sekunder, er det meget vigtigt, at du holder det rimelig kort. Det må ikke være længere end 3-4 sider, og det er meget vigtigt, at du stiller det op på en logisk og overskuelig måde. Des mere målrettet, informativt og læsevenligt dit CV er, des større er din chance for, at du er den person de vælger at indkalde til en uddybende jobsamtale.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.