annonce

Hvorfor er indretning af klasselokalet essentiel for læring?

For at maksimere læringspotentialet for elever, er det essentielt, at klasseværelserne er både åbne, komfortable, godt oplyste og visuelt stimulerende

For at maksimere læringspotentialet for elever, er det essentielt, at klasseværelserne er både åbne, komfortable, godt oplyste og visuelt stimulerende. Strategisk brug af eksisterende rum kan også gøre en stor forskel, når det kommer til at facilitere læring.

Læringsrummets æstetik påvirker - hvad end det handler om skolens områder, selve klasseværelset eller lærerværelset - hjernens funktion, samt hvordan eleverne og lærerne trives, når de er i skole, og hvad de synes om deres skole. Men hvad indebærer det fysiske design og layout af skolens lokaler egentlig? Er det belysningen? Rumklangen? Og hvordan bidrager disse og andre faktorer til effektiv læring? Læs med her og bliv klogere på alt dette.

Få en visuel præsentation af skoleprojekter

En af de bedste måder at blive klogere på, hvad indretning af et klasselokale indebærer, således det indbyder til læring, er at se det for sig selv. Der er mulighed for at se skoleprojekter i 3D , da der findes mange forskellige løsninger, når det kommer til at få skabt den helt rigtige løsning til de specifikke faglokaler. Hvert enkelt klasselokale, eller faglokale, stiller nemlig store krav til både holdbarhed og kvalitet. Alt fra valg af materiale til indretningsløsning har betydning for, hvorvidt der bliver skabt et godt læringsmiljø. Derfor kan det være en god idé at få en virtuel præsentation af skoleprojekter, således man bedre får en forståelse af, hvad mulighederne er i forhold til de lokaler, man selv står med, eller ønsker at skabe.

Det skal være komfortabelt

Det er vigtigt, at man er komfortabel og tryg, når man skal lære. Det inkluderer både ergonomiske siddepladser og andre møbler, rigeligt med dagslys, masser af frisk luft og veldesignet kunstig belysning og akustik. Hvis man sidder i en ubehagelig stol eller bliver distraheret af blænding fra lamper eller sollys, vil man komme til at fokusere på kilden til ubehaget frem for læringen. Distraktionen er en stressfaktor, og hvis man er stresset, er man mindre modtagelig over for læring.

Godt oplyste lokaler

Lavt niveau af lysindfald i klasseværelserne kan påvirke elevernes evne til at regulere kroppens naturlige cyklus af søvn og energi. Derfor vil en større mængde af naturligt lys i et klasseværelse eller kunstig belysning, der efterlignede naturligt sollys, medvirke til at elevernes skolegang, præstationer og generelle sundhed forbedres. Det er altså vigtigt at holde lyset i klasseværelset tændt, at åbne persienner og have fokus på, hvordan eleverne kan komme mere ud i det udendørs lys, især om morgenen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.