annonce

Indhegning af grund: Hegn eller ligusterhæk?

Har du netop købt en ny ejendom? Eller ønsker du blot at finde en ny løsning til indhegning af din grund, så kan du med fordel bevare blikket på denne artikel.

Der findes nemlig flere forskellige løsninger, og du vil blive gjort opmærksom på ulemper og fordele ved henholdsvis hegn og hæk.

Ligusterhæk

Kan du lettere forestille dig en grøn indhegning, når du kigger udover din have fra et af boligens vinduer? Så kan du med fordel undersøge hækplanter nærmere. Her får du en mere naturlig sammenhæng mellem græsplæne og hæk, der står i kontrast til hegnet, som er mere tilbøjelig til at bryde med havens natur.

En af de mest anvendte hækplanter i Danmark er Liguster. Fordelen ved denne type er, at hækken er tæt, derfor giver den læ, og den er tolerant overfor vejrskifte. Ønsker du en hæk, der hurtigt vil kunne øge dit privatliv, når den er sået, så skal du vælge ligustersorten ‘Liga’. Den vokser hurtigt, og samtidig vil den fryde dine øjne med hvide blomster i sommermånederne.

Vælger du en ligusterhæk som din nye hækplante, vil du få en flot indramning af haven, rigere dyreliv og læ til de blæsende dage.

Hegn

Som forbruger i Danmark kan du finde en hav af forskellige typer af hegn, derfor er det en fordel, at du overvejer, hvad dine behov er. Først og fremmest kan et højere hegn medvirke til øget privatliv, hvis du ikke vil have naboen nysgerrige blik med til bords. Samtidig kan et tætsiddende hegn give dig mere læ, når du nyder livet under åben himmel i haven.

En af de store grunde til at boligejere vælger hegn frem for hæk er, at de sparer sig selv for den årlige hækkeklipning. Er man samtidig ikke født med et tålmodigt sind, er hegnet er fordel, fordi det let og hurtigt kan sættes op. På den måde sparer et hegn dig både på kræfterne og tiden.

Ønsker du et helt bestemt udtryk, så kan hegnet også komme dig til gode. De findes nemlig i flere forskellige typer samt farver, og derfor kan du vælge det, som passer æstetisk bedst til din have. På den måde kan du bevare det rigtige udtryk både indefra havnen og ligeledes udefra vejen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.