annonce

Investér dine penge henover julen

Vi kender det alle sammen.

Vi kender det alle sammen. Det har været en lang og hård december. Vi har forkælet os selv og vores nærmeste på bedste vis ved at fodre dem med mad, gaver og julesange. Måske kender du også, at pengene er knap efter et brag af en fest? Du risikerer måske at have brugt lidt for mange penge på julegaver, and og julepynt. Her er nogle bud på, hvordan du ved hjælp af investering kan komme en trist og fattig januar måned i forkøbet.

Hvad betyder en aktie?

Det kan lette investeringsarbejdet en hel del, hvis du sørger for at sætte dig godt ind i de forskellige muligheder. Men det kan ofte virke som lidt af en jungle. Lad os starte i det små: aktier. Når du ejer en aktie, svarer det til, at du køber en lille andel i dét selskab, som udsteder aktien. Hvis du vælger at bruge din opsparing på at investere i aktier, skal du være opmærksom på, at der kan forekomme en del usikkerhed. På den ene side er der en chance for, at du opnår en kæmpe økonomisk gevinst. Dog skal du aldrig investere mere, end du har råd til at tabe.

Gearing af dine aktier

Gearing betyder helt kort fortalt, at du investerer mere, end der i princippet bliver bogført. Det betyder også, at du kan geare aktier således, at du enten kan mangedoble din investering eller risikere at tabe et endnu større beløb. Når du vælger at geare dine aktier kræves der et marginalkrav - eller en form for sikkerhedsstillelse. Denne sikkerhed indeholder et beløb, som du skal kunne stille til rådighed, før du er i stand til at geare din investering

CDF handler

CFD er en forkortelse for differencekontrakter eller på engelsk Contract For Difference. De fungerer som en form for kontrakt mellem to parter. Kontrakten vil have en underliggende aktie, som har indflydelse på værdien af CFD’en. Hvis den tilknyttede aktie falder, så vil din CFD kontrakt altså også falde i værdi. Når du investerer i CFD’er, så investerer du altså ikke aktivet, men derimod dets kursudvikling. CFD kontrakter kommer i mange forskellige varianter, her kan du bl.a. investere i råvarer, bitcoins, dollar indeks, slagtekvæg, enkeltaktier og meget mere.

Fordele ved CFD

Hvis du vælger at handle med CFD vil du kunne opnå større frihed i dine investeringer. Hvis du er en aktiv trader, er det samtidig et oplagt værktøj, da der er få eller ingen handelsomkostninger. Sørg for at få skabt et godt overblik over markedet, før du vælger at købe.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.